Zwaluwstaartplaten online kopen?

1

Zwaluwstaartplaten verkrijgbaar van LEWIS in diverse afmetingen via Online Bouwmaterialen. Zwaluwstaartplaten moeten haaks over een houten- stalen of betonbalklaag gelegd worden. Hierbij zijn verschillende volgordes van het leggen van de platen: de eerste plaat met tekst opdruk onder met daaroverheen de opvolgende plaat met opdruk daarover. Wanneer er gebruik gemaakt wordt van vloerverwarming, mag een zwaluwstaartplaat nooit permanent worden vastgezet aan de onderconstructie.


Zwaluwstaartplaat
€ 26,51 Vanaf € 23,05
ACTIE

Zwaluwstaartplaat kopen?

Bij Online Bouwmaterialen kunt u terecht voor Lewis zwaluwstaartplaten van een optimale kwaliteit tegen een scherpe prijs! Vraagt u zich nu af waar de Lewis zwaluwstaartplaten voor worden gebruikt? We leggen het hieronder uit!

Toepassingen Lewis Zwaluwstaartplaten

Zwaluwstaartplaten worden veelal gebruikt als een vloeroplossing in nieuwbouw maar ook in renovatiewerkzaamheden, daaronder valt zelfs de badkamervloer. Bekisting en wapening van dunne lichtgewicht betonvloeren op een houten, stalen of andere draagconstructie behoren tot de mogelijkheden. Één van de voordelen van een Lewis vloer is de geringe vloerdikte, deze bestaat al toepasbaar vanaf 36mm! Een bijkomend voordeel is dat de vloer zelf laag is in gewicht, een ander mooi voordeel is dat de vloer een hoge toelaatbare belasting kan hebben. De vloer is kostenbesparend en duurzaam. Door middel van de eenvoudige verwerking is een Lewis zwaluwstaartplaatvloer echt een van onze favorieten, zeker in combinatie met vloerverwarming.

Semi natte vloer

Heeft u een houten of stalen balklaag als huidige vloer? Dan kunt u de Lewis vloer zeer gemakkelijk toepassen! Zijn uw houten balken van de beganegrond rot? Geen paniek, u kunt een renovatievloer van VBI toepassen, deze vloer bestaat uit stalen balken en vulelementen, de zogeheten broodjes, welke u kunt afwerken met een zwaluwstaartvloer. Deze toepassing noemt men de semi-droge vloer. De balken worden veelal ingehakt in de muren of geplaatst op een oplegging, hiertussen komen de EPS broodjes (piepschuimen elementen). Beide vulelementen zijn te gebruiken, welk vulelement is afhankelijk van de lengte van de liggers. Bij een liggerlengte tot 3,60 meter kunt u de 900mm brede vulelementen gebruiken en bij een liggerlengte tot 4,20 meter kunt u de 610mm brede vulelementen gebruiken. De elementen zijn in verschillende isolatiewaarden te verkrijgen. Hierop plaatst men de zwaluwstaartplaten, eventuele vloerverwarming en vervolgens werkt u de vloer af met een lichtgewicht beton. De voordelen van de Semi natte vloer zijn onder andere de gemakkelijke verwerking, de snelle montage, de hoge isolatiewaarde en de lage belasting op de fundatie.

Zwevende vloer

De Zwaluwstaart vloer kan ook op een andere manier worden toegepast, namelijk de zogeheten zwevende optie. Met een dunne en relatief lichte zwevende vloer kan vaak een leuke geluidsisolatie worden bewerkstelligd. Een zwevende vloer wil zeggen dat de zwaluwstaartplaten niet zijn bevestigd aan de onderconstructie. Men legt ze ‘’zwevend’’ op stroken isolatiemateriaal waardoor er ook een geluidsisolerende effect teweeg wordt gebracht. De zwevende Lewis vloer wordt afgewerkt met een fijn grind beton, wederom op een monolite manier waardoor de vloerdikte minimaal blijft.

Verwerking Lewis vloer

Voor het leggen van een Lewis zwaluwstaartvloer kan de zwaluwstaartplaat gemakkelijk op maat worden geslepen met een haakse slijper met een doorslijpschijf. Er kunnen sparingen worden aangebracht door middel van dezelfde haakse slijper of een decoupeerzaag. Zodra de Lewis platen in elkaar ‘’geklikt’’ op de balklaag liggen (door middel van de ‘’S-vormige golf’’ in de plaat is de pasvorm zeer goedsluitend) kan hierop de betonlaag worden gestort. De Lewis vloer dient afgewerkt te worden met een dunne laag (lichtgewicht) fijn grind beton of gietvloermortel. In de betonlaag kunt u ook de vloerverwarming plaatsen. Na het afstorten van het beton kan de vloer worden afgedekt met een PE-folie, hierdoor voorkomt men krimpscheurtjes. Er is geen extra afwerkvloer nodig doordat de betonmortel monoliet vlak kan worden afgewerkt. Hierdoor is de vloer licht en dun. De vloer kan worden afgewerkt met een harde of zachte vloerbedekking maar ook met tegels, plavuizen en natuursteen.

Toebehoren

In ons assortiment zijn ook allerlei toebehoren van de Lewis platen te vinden zoals (lichtgewicht) betonmortel, kinband, krimpnetten en folie, haakse slijpers. Voor het veilig te verwerken van de vloer hebben we natuurlijk ook hulpmiddelen zoals een veiligheidshelm, handschoenen, gehoorbescherming, veiligheidsbrillen en kniebeschermers.