Kozijnhout voor ramen en deuren online kopen?

3

Wilt u een nieuwe binnendeur plaatsen en wilt u een nieuw kozijn om dit een mooi geheel te laten worden? U heeft tegenwoordig heel veel keuze wanneer u nieuwe kozijnen wilt plaatsen, of een bestaand kozijn wilt vervangen. Online Bouwmaterialen biedt zowel kozijnhout, raamkozijnhout en glaslatten. Deze zijn leverbaar in meerdere maten. Twijfelt u ergens over? Laat het dan ons weten. We helpen u graag verder!


Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag!

074 - 711 34 33 Contact

We zien steeds meer dat er voor de buitenmuren gekozen wordt voor kunststof kozijnen, maar ook onze hardhouten kozijnen zijn erg in trek. Wij bieden verschillende soorten kozijnen aan met toebehoren, zodat u direct per deur aan de slag kunt met het plaatsen van nieuwe kozijnen.

Wat is het verschil tussen een hardhouten kozijn A, B, C en D stijl?

 • A- stijl: gebruikt als een stijl en bovendorpel
 • B - stijl: wordt gebruikt als tussenstijl
 • C - stijl: wordt gebruikt als onderdorpel
 • D - stijl: wordt gebruikt als tussendorpel. Dit wordt ook het kalf-model genoemd.

Waarom is een hardhouten kozijn net zo goed als een kunststof kozijn?

Om te beginnen ziet een hardhouten kozijn er natuurlijk uit, zonder dat deze al te veel onderhoud nodig heeft. U haalt uw oude kozijn eruit en heeft binnen een mum van tijd uw nieuwe houten kozijnen op maat gemaakt.

U kunt uiteraard kiezen om een kozijn te laten vervangen door nieuwe kunststof kozijnen, maar onze houten kozijnen geeft een natuurlijke uitstraling waarvan u jarenlang plezier heeft. Daarnaast heeft ons kozijnhout een zeer goede kwaliteit, isoleert, biedt nagenoeg geen onderhoud en met een goede verflaag is deze niet te onderscheiden van kunststof.

Stappenplan voor het inmeten en het plaatsen van nieuwe kozijnen

Hieronder hebben wij een stappenplan opgesteld wanneer u een nieuw kozijn gaat plaatsen of een bestaand oud kozijn gaat vervangen. Dit geldt voor zowel een raamkozijn als een deurkozijn.

 • Stap 1: Meet het te vervangen of nieuw te plaatsen kozijn. Let op dat u hierbij de buitenkant van het kozijn neemt.
  Tip 1: Meet altijd op meerdere plekken. De reden hiervan? Het kan wel eens voorkomen dat er een kleine afwijking is. Neem hierbij de kleinste maat en haal hier 1 cm van af. Dit geldt voor de horizontale maat (de breedte van het kozijn).
  Voor de verticale meting (de hoogte) geldt hetzelfde principe. Meet ook hier op meerdere plaatsen: wij adviseren hierbij om 3 meetpunten te hanteren. Ook hier geldt weer: de kleinste maat is de leidende maat. Wanneer u vanaf de raamdorpel meet, brengt u 2 cm in mindering van de kleinste maat.
 • Stap 2: Na het inmeten is het belangrijk om een keuze te maken uit het type hout. Kiest u voor een raamkozijn, houdt er dan rekening of het raam naar binnen of buiten draait en of daar voldoende ruimte voor is. Ditzelfde geldt ook voor het deurkozijn. Heeft u niet voldoende ruimte? Wellicht is dan een kunststof schuifpui of aluminium schuifpui een geschiktere optie.
 • Stap 3: U kunt bestellen! Onze hardhouten kozijnen zijn snel leverbaar: wanneer op voorraad, kunnen wij binnen 1-2 werkdagen laten leveren.
 • Stap 4: U heeft uw nieuwe kozijn(en) ontvangen en kunt ermee aan de slag. Zorg voor voldoende werkruimte en verwijder eventueel rails van gordijnen en andere zaken dat montage hinderen. Moet u hiervoor boren? Zorg dan dat u meubels en andere bezittingen afdekt om stofvorming te voorkomen. Veilig werken is natuurlijk een pré: bekijk ook eens onze beschermingsmaterialen.
 • Stap 5: Verwijder het oude kozijn door eerst de glaskit te verwijderen. Een tussen en onderlat kunt u dan verwijderen door deze door te zagen. Probeer de bovenste spouwlat te behouden, omdat deze is voorzien van een vocht en waterkering (vaak is dit gemaakt van lood). Deze kunt u dan hergebruiken. Is de spouwlat toch iets losgekomen? Door middel van PUR-schuim kunt u dit weer vastzetten.
  Tip 2: Zorg dat de spouwlat goed vastzit. Deze zorg ook ervoor dat er geen tocht binnen kan komen.
 • Stap 6: Plaats het nieuwe kozijn en zorg dat deze waterpas zit. Wanneer dit niet het geval is, kan het voorkomen dat er watervorming of werking optreedt.
 • Stap 7: De afwerking. Zorg dat het kozijn goed met pur bevestigd is, timmer het kozijn af en zorg voor een net afgewerkte kitlaag. U kunt naar keuze het hardhouten kozijn schilderen met een goed dekkende verf voor bescherming.
  Tip 3: bij het plaatsen van nieuw glaswerk zoals een raam, gebruikt u een hardhouten glaslat en glaskit. Op deze manier zorgt u ervoor dat het glas stevig in het kozijn zit en vangt het kitwerk (flexibele kit) eventuele lichte trillingen op.

Kan ik ook kozijnhout bestellen voor binnen en daar nieuwe stompe deuren bevestigen?

Dit is zeker een optie. Hardhout heeft als eigenschap dat het goed thermisch isoleert. U kunt nieuwe stompe deuren voorzien van hang en sluitwerk en deze gemakkelijk plaatsen. Let er wel op dat er voor het plaatsen van stompe deuren meer vaardigheid nodig is dan bij opdekdeuren. Het afstellen van een stompe deur kan een moeilijke klus zijn. Houdt hier vooraf rekening mee.

Kan ik een hardhouten kozijn plaatsen en daarbij een kunststof voordeur plaatsen?

Dat is zeker mogelijk. Vaak kiezen consumenten ervoor om een hardhouten kozijn te plaatsen, omdat dit zelf kan worden geplaatst. De reden hiervan dat een kunststof kozijn wordt aangeraden om dit door een professioneel bedrijf te laten doen.

Het oude kozijn verwijderen kan zeer gemakkelijk. Bekijk het stappenplan om uw kozijn te vervangen. Kozijnen bestellen kunt u gemakkelijk via onze website. Twijfelt u ergens over? Laat het dan ons weten. We helpen u graag verder!