TIJDELIJKE KORTING gebruik kortingscode HERFST22

MDF plaatmateriaal online kopen?

3

Bent u op zoek naar MDF plaatmateriaal? Bij ons kunt u verschillen diktes en maten verkrijgen van MDF platen. Mdf platen worden gebruikt onder andere bij het maken van meubels. Deze houtvezels zijn onder hoge druk geperst in combinatie met hars tot een plaat naar gewenste afmeting.

Meer lezen

MDF standaard plaat
€ 32,14 Vanaf € 27,95
ACTIE

MDF lakdraagfolie plaat wit
€ 59,92 Vanaf € 52,10
ACTIE

MDF V313 vochtwerend plaat
€ 67,22 € 58,45
ACTIE
Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag!

074 - 711 34 33 Email sturen

MDF platen kopen?

Bij Online Bouwmaterialen kunt u snel en gemakkelijk MDF platen kopen. In ons assortiment vindt u MDF standaard, MDF lakdraagfolie en MDF vochtwerend plaatmateriaal. MDF (Medium Density Fibre) board wordt gemaakt van houtvezels en kunsthars deze worden samen geperst tot een MDF plaat. De platen laten zich goed bewerken, zijn zeer goed te schilderen. Wanneer de platen geschroefd worden, dan wel eerst even voorboren.

Wij leveren diverse soorten MDF platen:

  • MDF standaard, dit is de standaard MDF plaat met bruine kleur. Deze is gemakkelijk af te werken.
  • MDF lakdraagfolie, dit is een MDF plaat die 2-zijdig voorzien is van een witte lakdraagfolie (gelijkwaardig aan 2 lagen grondverf).
  • MDF v313, is een MDF plaat met verhoogde vochtbestendigheid. Geschikt voor verwerking binnenshuis in bijvoorbeeld keukens of badkamers.

Het bewerken van MDF plaatmateriaal

Wanneer u een MDF plaat wilt bewerken, dan is het belangrijk om een aantal items te gebruiken voor een goede dekking (om de zuigende werking op te heffen) en een goede eerste laag als grondlaag te gebruiken.

U kunt het beste MDF bevestigen, als u eerst smal heeft voorgeboord. De kopse kanten kunnen gelakt worden met randsealer en door middel van mdf doekjes (van bijvoorbeeld Alabastine) en MDF vuller bent u klaar voor de eindafwerking. Om MDF af te lakken, is het belangrijk dat dit eerst stofvrij wordt gemaakt. Wanneer u MDF doekjes gebruikt, verwijdert u de waslaag en zorgt u voor een goede hechting.

MDF diktes variëren, maar u kunt deze in verschillende maten verkrijgen. Medium density fibreboard (MDF) is een makkelijke houten plaat verkrijgbaar in 244 cm, maar ook in 305 cm.

MDF verven of lakken

MDF lakdraagfolie of vochtwerend MDF wordt gebruikt als afwerkingsmateriaal. U kunt MDF bwerken met grondverf (primer) om de zuigende werking op te heffen, maar voor een gelijkmatig effect kiest u voor een MDF plaat met lakdraagfolie.

Dit soort plaatmateriaal schildert u gemakkelijk met een lak naar keuze met een velourslakroller. Hierdoor zijn er geen verfstrepen zichtbaar.

MDF wordt daarnaast ook gebruikt als plinten. MDF plinten zijn strakke plinten en kunnen gemakkelijk gegrond worden. De platen zijn verkrijgbaar in zwart MDF, maar wij hebben enkel wit of blank MDF. Voordat u gaat schuren, is het belangrijk om persoonlijke bescherming te gebruiken. Bij het schuren komt namelijk veel stof vrij. Zorg voor mondbescherming (bijvoorbeeld met een FFP2 masker) en oogbescherming.

Onze website heeft MDF hout leverbaar, maar de meest populair is veruit de 18 mm. Welke maat of dikte u nodig hebt: wij kunnen het leveren!