TIJDELIJKE KORTING gebruik kortingscode HERFST22

MDF V313 vochtwerend plaat

MDF V313 vochtwerend plaat
ACTIE

MDF Exterieur V313 is een vochtwerende plaat dat per uitstek een geschikte plaat voor in een vochtige ruimte. Standaard MDF kan niet gebruikt worden gebruikt in licht vochtige ruimtes, omdat deze kunnen uitzetten en daardoor hun kracht kunnen verliezen.

Lengte
Breedte
Dikte
59,70 49,34 ex. btw

  • Vanaf € 550,- gratis thuisbezorgd
  • Zakelijk en Particulier
  • Professionele kwaliteit bouwmaterialen
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Achteraf betalen (zakelijk)
  • Betalen in 3 termijnen met 0% rente
  • 1884 beoordelingen ★★★★★

Specificaties

Specificaties

Merk Eigen merk
Lengte 2440 mm
Breedte 1220 mm
Dikte 18 mm
Randafwerking Rechte kant
Productsoort V313 vochtwerend
Levertijd 1-2 werkdagen
Vragen over dit product?
Klik hier voor contact met de klantenservice

Beschrijving

Beschrijving

MDF (Medium Density Fibreboard) is namelijk een plaat dat gemaakt is van fijne verlijmde en geperste houtvezels. Als u MDF buiten, of in een (licht) vochtige ruimte wilt gebruiken, dan raden wij MDF exterieur aan.
Deze vochtwerende houten plaat wordt gebruikt als plaat voor onder andere meubels. De melamine laag zorgt ervoor dat het een watervast MDF is. In deze plaat kunt u makkelijk frezen en zagen.

Deze houten platen hebben een melamine toplaag van kunsthars en ten opzichte van normale MDF zijn deze onder nog hogere druk geperst en verlijmd. De MDF platen V313 zijn verkrijgbaar in de maten 244x122 cm en in 305x122 cm. De dikte van deze plaat is 18 mm.
Wanneer u op zoek bent naar een constructieplaat om mee af te werken, dan kunt u het beste deze plaat gebruiken. De platen hebben een rechte kant en geen tong en groef. Het voordeel van MDF is dat niet niet versplinterd, ten opzichte van multiplex (18 mm) platen.
Een nadeel kan zijn dat het een zachtere plaat is, dat makkelijker kan buigen. Bij langdurige belasting kan deze permanent vervormd worden. Denk hierbij aan een boekenkast. 

Het verwerken van MDF Exterieur

Wat voor MDF interieur geldt, is ook voor MDF Exterieur van toepassing. Wanneer u de platen gaat verwerken, dient u eerst de plaat voor te boren met een dunne boor. Op deze manier zorgt voor voor maximale bevestiging. Wij adviseren om eerst de plaat voor het aflakken te gronderen met primer. Op deze manier heeft u een betere hechtig bij de afwerking.

Constructies die niet zichtbaar zijn

Bent u op zoek naar een constructieplaat dat niet zichtbaar is? Ga dan voor multiplex. Deze kunt u dan daarna afwerken met gipsplaten. Een multiplex plaat kan tevens ook gebruikt worden voor het maken van bijvoorbeeld een bureau of bed. U kunt deze dan afwerken met een beits of dekkende lak.