Stenen online kopen?

Stenen kopen? Bij ons kunt u diverse soorten stenen aan zoals, Ytong, kalkzandsteen, binnenmuurstenen, gevelstenen en gipsblokken kopen. Alle overige binnenmuurstenen gaan op aanvraag! De stenen op de site kunt u gebruiken voor verschillende doeleinden, u kunt hierbij aan denken aan zaken zoals de fundering, binnenmuren, lichte scheidingswanden, buitengevel, etc.

Categorieën
Ytong blokken
Ytong blokken
Kalkzandsteen
Kalkzandsteen
Gipsblokken
Gipsblokken
Gevelstenen
Gevelstenen
Raamdorpelstenen
Raamdorpelstenen

Bent u op zoek naar verschillende stenen? U bent dan bij Online Bouwmaterialen aan het juiste adres. Wanneer u zoekt naar verschillende soorten stenen, dan hebben wij een breed aanbod aan binnenmuur stenen en gevelstenen. U kunt ook bij ons terecht wanneer u zoekt naar Ytong blokken (celbeton blokken), kalkzandsteen en gipsblokken.

We hebben voor u een overzicht gemaakt van alle stenen die wij aanbieden vanuit het assortiment. U kunt de prijs per stuk zien, maar wanneer u zoekt naar grote(re) hoeveelheden, kunnen wij deze stenen ook per pallet aanbieden. Wanneer u een bepaald type nodig heeft, kunnen wij u adviseren en de gewenste stenen snel leveren!

Stenen voor een scheidingswand of voorzetmuur

Een binnenmuur isoleren door middel van een scheidingswand of voorzetmuur. Wij leggen onderstaand een aantal opties uit voor het maken van deze muren.

Kalkzandsteen vuilwerk en schoonwerk

Kalkzandsteen voor vuilwerk (wordt gebruikt voor niet-zichtbare muren: meestal voor binnenmuren) is leverbaar in verschillende formaten. Deze steen dient nog afgewerkt te worden met een afwerklaag. U kunt deze steen na behandeling gebruiken voor bijvoorbeeld pleisterwerk en stucwerk.

Kalkzandsteen voor schoonwerk is eveneens leverbaar in verschillende maten. Deze steen wordt gebruikt voor een zichtkant is is dus zichtbaar. Dit type steen wordt niet gestuct. U kunt in plaats van kalkzandsteen ook metselblokken als alternatief gebruiken. Wij hebben onder andere kalkzandsteen lijmblokken in het assortiment.

Metselblokken of metselstenen

Beiden te verkrijgen in verschillende maten. Metselblokken zijn over het algemeen groter dan de metselstenen, waardoor u efficiënt een scheidingswand of voorzetmuur kunt plaatsen. Aangezien deze blokken groter zijn, scheelt het een aantal stenen per meter en kunt u sneller een muur.

Voor het verwerken van kalkzandsteen gebruikt u mortel. U kunt uiteraard ook kalkzandstenen met lijm bevestigen: het voordeel hiervan is dat het goedkoper is (besparing op afwerken), gemakkelijker te verwerken en niet gevoelig voor temperaturen (seizoensgebonden). De metselblokken (Porotherm) hebben een holle wand, geschikt om de muur te isoleren. Voor het verwerken van de blokken en later materialen te bevestigen gebruikt u een alligator plug. Hierdoor kunt u objecten ophangen aan een muur van gasbeton, gipsblokken en kalkzandsteen.

Uiteraard kunt u ook kiezen voor een scheidingswand of voorzetmuur met gipsplaten, isolatiemateriaal en metal studs (wandprofiel en vloerprofielen). Wanneer u op zoek bent naar deze oplossing, bekijkt u ook eens deze pagina.

Ytong celbetonblokken

Voor het maken van een scheidingswand kunt u celbetonblokken gebruiken. Deze stenen zijn gemaakt van beton waarin luchtbellen verwerkt zijn. Het voordeel hierbij is dat deze warmte-isolerend, vochtbestendig en brandwerend. Deze thermisch isolerende betonblokken zijn daarom uitermate geschikt voor zowel binnenmuren als buitenmuren. De blokken kunt u gemakkelijk op maat zagen.

De meest voorkomende cellenbetonblokken hebben een afmeting qua dikte van 100 mm en een lengte van 60 cm. Blokkenlijm wordt dan ook gebruikt voor het verlijmen van deze blokken. Afhankelijk van de dikte van de ytongblokken wand is de hoeveelheid.

Bekijk vooraf welke maat u gebruikt van de blokken en welke producent deze lijm levert. Dit kan verschillen per producent hoeveel kg lijm u gebruikt om de ytong blokken te lijmen.

Een muur van gipsblokken

Gipsblokken zijn uitermate geschikt voor het maken van een binnenmuur. U kunt deze na plaatsing direct afwerken naar wens. De eerste rij plaatst u op een kunststof U-profiel, waarna u direct een tweede laag en volgende laag kunt verlijmen.

De blokken zijn gemakkelijk te verwerken en u kunt ook gipsblokken zagen met een speciale zaag. U kunt speciale pluggen voor gipsblokken gebruiken (holle wand plug of alligator plug) wanneer u iets aan de gipsblokken muur wilt hangen. Let daarbij wel op het gewicht.

Binnen en buitenmuurstenen

Stenen voor binnenmuur: assortiment van metselblokken en snelbouwstenen. Voor een dragende muur gebruikt u kalkzandsteen. Voor een niet-dragende muur kunt u Ytong celbetonblokken gebruiken. U kunt deze gemakkelijk op maat zagen met een reciprozaag (voor celbetonblokken zijn speciale zaagbladen) of een oude houtzaag met groffe tanden.

Het voordeel van snelbouwstenen is dat zij een isolerende werking hebben. Wanneer u zoekt naar isolerende stenen voor een binnenmuur, dan zijn deze ook geschikt. Let wel: deze zijn niet geschikt voor zichtbaar metselwerk. De akoestiek zal ook verminderen bij het gebruik van deze stenen. Wanneer u een buitenmuur van binnen wilt isoleren, dan kunt u ook een voorzetwand of scheidingswand maken.

Stenen voor buitenmuur: gevelstenen. Stel, u wilt een aanbouw maken, of enkele stenen vervangen van uw woning. U zoekt dan waarschijnlijk buitenmuur stenen die vergelijkbaar zijn met de rest van de stenen. U kunt natuurlijk oude gevelstenen gebruiken, maar soms zijn daar nieuwe stenen voor nodig om verder te kunnen met uw klus. Er zijn talloze gevelstenen soorten beschikbaar in vele maten en kleuren. Deze gevelstenen bestaan uit massieve materialen waardoor u snel bakstenen per laag kunt verwerken.

Wij kunnen veel stenen leveren en willen u graag helpen bij het adviseren van de juiste kleurkeuze. Wanneer u twijfelt aan een kleur, kunnen we deze vraag neerleggen bij onze leverancier. U kunt dan bij een dichtstbijzijnde vestiging de steen bekijken en zien of deze overeenkomt met de gewenste kleur. Op deze manier bent u verzekerd van de juiste steen! U kunt de gevelstenen per stuk kopen, maar ook per pallet.

U kunt bij ons gevelstenen kopen van waalformaat of vormbak formaat. Het aantal gevelstenen per m2 berekenen? Wij helpen u graag met het opstellen van een offerte. U kunt met behulp van een rubber hamer, en een metselkoord een rechte muur plaatsen. Deze toebehoren kunt u vinden onder deze categorie.

Handige tips

Wanneer u een eerste laag (ook wel een kimstrook genoemd) wilt plaatsen van stenen om een stevige en waterpas fundering te maken heeft u een cementmortel nodig. Op deze manier bent u verzekerd van een stabiele en rechte fundering te bouwen. Deze truc gebruikt u onder andere voor kalkzandsteen blokken en metselblokken.