Vurenhout geschaafd online kopen?

17

Wilt u top kwaliteit vurenhout kopen? Dit kunt u gemakkelijk bij Online Bouwmaterialen kopen, hoge kwaliteit vurenhout tegen scherpe prijzen! Vurenhout wordt breed toegepast in daken, gevels, constructies, schuurtjes, renovaties, verpakkingen. Vurenhout is afkomstig van de fijnspar en grenen van de grove den. Wij leveren o.a. vurenhout balken, planken, latten, balkjes, balkhout, balken geschaafd.


Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag!

074 - 711 34 33 Contact

Vurenhout is het meest verwerkte naaldsoorthout afkomstig uit voornamelijk noord europa en centraal Europa. Het vurenhout is gemakkelijk met de hand, alsmede machinaal gemakkelijk te bewerken.

Wilt u top kwaliteit vurenhout kopen? Dit kunt u gemakkelijk bij Online Bouwmaterialen kopen, hoge kwaliteit vurenhout tegen scherpe prijzen! Vurenhout wordt breed toegepast in daken, gevels, constructies, schuurtjes, renovaties, verpakkingen.

WIST U dat vurenhout afkomstig is van de fijnspar? Dit is een dennenboom dat ook als kerstboom bekend staat.

Soorten glad geschaafd vurenhout

Vurenhout geschaafd heeft een behandeling gehad wat tevens ook het bewerken gemakkelijker maakt. Met het bewerken van geschaafd vurenhout wil dat zeggen dat het voorbereid is om te verven, lakken of beitsen.
In deze categorie kunt u de meest voorkomende glad geschaafd vurenhout vinden. Deze worden voornamelijk gebruikt als staanders voor overkapping, vlonderplank, boeideel of als vurenhouten balken gebruiken.

Of u nu op zoek bent naat vuren planken, houten balken en (geschaafde) vuren balken, u kunt bij ons op aan dat het vuren geschaafd uitstekende kwaliteit is. Geschikt voor vele doeleinden!

Hout geschikt voor exterieur

Vurenhouten planken of vlonderplanken, ook bekend als terrasplanken worden vooraf gedroogd. De reden hiervan is omdat nat vers hout niet gemakkelijk te schaven is en ook de vloeiing van hars een heel stuk drastisch verminderd is. Hout voor buiten moet behandeld zijn, omdat deze impregneerlaag in het hout trekt en daardoor duurzamer is.

Hout voor overkapping nodig? Onze vurenhouten balken zijn geschikt voor constructies! Dit is een uitstekend alternatief voor douglas hout en douglas balken.

Geïmpregneerd vurenhout is uitermate geschikt wanneer u staanders nodig heeft. Daarnaast is geïmpregneerd vurenhout ook bekend als gewolmaniseerd hout en is een behandeling voor langer behoud.

Bepaal vooraf hoeveel staanders u nodig heeft, door dit te berekenen vanaf het totale oppervlak. Zorg voor voldoende ondersteuning en gebruik als voorkeur betonnen poeren Dit zorgt voor een langere levensduur omdat het hout dan niet in direct contact komt met de grond (en het vocht).

vuren geschaafd kan behandeld worden met zowel lak op alkydbasis (oplosmiddelenbasis en terpetine verdunbaar) als acrylbasis (watergedragen water verdunbaar).

Behandelen van geschaafd vuren

Let er wel op dat glad geschaafd behandeld moet of kan worden met meerdere dunne lagen beits, lak of verf, omdat de gladheid ervoor kan zorgen dat er sneller druipers of schroei optreedt. Schroei vorm zicht wanneer er een te dikke laag verf is aangebracht. De toplaag droogt dan wel, maar onder dit oppervlak droogt de verft niet.

Dit is te herkennen aan de bolvorming in de laklaag. Zorg dat u niet te snel meerdere lagen aanbrengt en laat de lagen goed drogen.

Vurenhout is hout wat u kunt gebruiken voor constructieve doeleinden. Doordat het vurenhout zowel licht van gewicht als sterk is, is het een perfect bouwhout! De opgegeven maten van geschaafd vurenhout zijn de maten van ruw vurenhout. Geschaafd hout is uitermate geschikt voor afwerking.

LET OP: De maatvoering van geschaafd vurenhout is een bruto-maat: netto maat is minus ca. 4-6mm. Dit geldt voor zowel planken en balken als regels en mastieken. Bekijk dit wanneer u online bestellen gaat.

Mastiek van vurenhout

Mastiek vuren, mastiekschroot of mastiekrib is een andere verwoording voor een vuren lat dat schuin afloopt. Dit wordt vaak gebruikt bij het afwerken van bijvoorbeeld een dakrand waarbij dakbedekking zoals EPDM folie of bitumen wordt verwerkt.

Dit zorgt voor opstand van dakbedekking zodat er betere hemelwaterafvoer is. Daarnaast zorgt het ervoor dat er minder kans op schade aan de dakbedekking plaatsvindt.

Mastiek als plat of licht hellend dak

Vroeger werd er veel mastiek gebruikt: dit materiaal is eigenlijk een voorloper van bitumen. Mastiek werd gewonnen uit steenkool en gemaakt uit vulstof, zand en koolteerpek. Bitumen is daarvan een opvolger omdat dit een veel milieuvriendelijker, minder vatbaar voor schade en gemakkelijker te verwerken materiaal is.

De nieuwere manier om een plat dak van schuur, veranda, afdak of overkapping te maken is vele malen minder schadelijk voor de gezondheid: het verwerken van EPDM folie is daarnaast ook nog eens gemakkelijker, minder schadelijk voor het milieu, duurzamer en veel minder kans op lekkages.

De mastiekhoek van vurenhout kan hierbij nog steeds voor hetzelfde doeleinde worden gebruikt, namelijk als opstaande rand.