Tempex EPS platen online kopen?

2

Bent u op zoek naar duurzaam en sterk isolatiemateriaal ? Dan is wellicht Tempex EPS isolatieplaten geschikt voor uw klus. De EPS isolatie zijn drukvast, vormvast en tevens geschikt voor goede isolatie. U kunt de EPS platen (ook bekend als piepschuim of geëxpandeerd Polystyreen) gemakkelijk verwerken. De isolatieplaten zijn licht in gewicht en ook makkelijk op maat te zagen of snijden.


EPS 100 Isolatieplaten
68,89 Vanaf 59,90
ACTIE

EPS 200 Isolatieplaten
241,39 209,90
ACTIE
Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag!

074 - 711 34 33 Contact

U kunt uw dak en vloer goed isoleren, triple glas (HR+++) plaatsen, maar vaak komt de koude tocht tussen kieren en gaten. Het voordeel van EPS is dat zij ook een hoge isolatiewaarde bieden.

Wat betekent EPS 60, EPS 100 en EPS 200?

Het getal wat u kunt vinden achter het type EPS is de druksterkte in kg per vierkante meter. De dikte in milimeters of centimeters geeft de dikte van de plaat aan.

De EPS 100 of 200 is geschikt voor de vloer. Dit houdt in dat de draagkracht 100 kg per m² bedraagt en voor de EPS 200 is dat 200 kg per m². Wilt u uw muur of dak goed isoleren, dan kunt u kiezen voor EPS 100 (100 kg/ m²) of 60. Deze heeft draagkracht van 60 kg per vierkante meter.

Waar moet u op letten als u kiest voor EPS Tempex isolatie?

Bedenk vooraf waar u de isolatieplaten voor wilt gebruiken. Wij geven een aantal tips zodat u de juiste keuze kunt maken voor welk type EPS plaat u kiest.

Wanneer u kiest voor een nieuwe vloer, wilt u uw huis isoleren zodat u hier nog jarenlang plezier van heeft. U kunt daarom kiezen voor het volgende qua isolatiemateriaal:

  • Tempex EPS bij een nieuwe vloer: het meest geschikt hiervoor is EPS 100 of EPS 200. U kunt deze platen onder een nieuwe afwerkingsvloer leggen: pvc vloer, tapijt en zelfs een echte houten vloer. Het voordeel hierbij is ook dat dit ook geschikt is voor vloerverwarming.
  • Tempex EPS isoleren van kruipkruimte of kelder: EPS 60 of 100 is zeer geschikt als opvulling en isolatie. Door het isoleren van de vloer voelt deze minder koud aan en verdwijnt de meeste tocht. Wanneer u last heeft van vocht in de woning (zoals condensvorming), zorgt vloerisolatie dat u minder stookkosten heeft.
    Een andere optie voor het isoleren van kruipruimte zijn EPS chips. Zorgt dat de kruipruimte nog wel goed begaanbaar blijft.
  • Tempex EPS buitenmuur: gebruik hiervoor EPS parels. Dit kunt u laten doen door een specialistisch bedrijf. De reden hiervan is dat EPS vochtbestendig is, maar niet vochtdicht en waterdicht is.
  • Tempex EPS binnenmuur, spouwmuur, schuin dak of voorzetwand: EPS 60 of EPS 100 is hierbij ruim voldoende. Ruimte tussen wanden kunnen goed opgevult worden met zowel dunne als dikke tempex platen.

EPS is goedgekeurd door Milieu centraal omdat deze duurzaam is en goed isoleert.

Verschillende afmetingen, dikte en druksterkten hebben wij leverbaar.

TIP: bent u op zoek naar akoestische demping? Dan is Tempex hiervoor niet de meest optimale oplossing. In dat geval kunt u beter ander isolatiemateriaal gebruiken voor het bereiken van de optimale geluidsdichtheid, bijvoorbeeld Rockwool.

Meer informatie over het isoleren van uw woning, schuur, garage of andere bebouwing, kunt u vinden in deze blog