Tegels en lijmen online kopen?

1

Via onze website kunt u tegellijmen, voegmiddelen en alle voorbereidende artikelen zoals voorstrijk, reparatiemortel en voorbehandeling bestellen. Voor verschillende toepassingen heeft u andere voorbehandelingen nodig. We behandelen deze artikelen op deze pagina: we hebben artikelen in verschillende substanties: kant-en klare pastalijm of poedertegellijm. Wij hebben meerdere merken leverbaar: zoals eurocol voegmiddel en tegellijm, schönox, Cebo, ceresit, Ardex en Omnicol.

Categorieën
Pasta tegellijm
Pasta tegellijm
Poedertegellijm
Poedertegellijm
Uitvlak- en reparatiemortels
Uitvlak- en reparatiemortels
Egalisatie
Egalisatie
Voegmortel
Voegmortel
Voorstrijk en primer
Voorstrijk en primer
Accessoires
Accessoires

Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag!

074 - 711 34 33 Contact

Voorbereiding

Wanneer u zelf tegels gaat zetten, behangen, schilderen: het belangrijkste is de voorbereiding. Wanneer u start met een goede voorbereiding, heeft u een des te beter eindresultaat. Zo kunt u artikelen vinden onder stukadoorsmaterialen en handgereedschap om uw klus een stuk gemakkelijker te maken.

Denk hierbij aan voorbereidende materialen zoals voorstrijk voor een zuigende ondergrond, hechtmiddel voor een niet-zuigende ondergrond: wanneer u voorstrijk voor muurverf gebruikt, dan levert dit een mooie egale voorbehandeling op. Wanneer u de muur verft, dan heeft uw muur een egale, mooier en beter kleurresultaat.

Voor een niet-zuigende ondergrond gebruikt u een dekkende voorstrijk: op deze manier ziet u geen aanzetten en kleurverschil. Voorstrijk voor een gipsplaat kunt daar kunt u voorstrijk voor zuigende ondergronden voor gebruiken.

Voor met name voorstrijk voor stucwerk en behang is belangrijk voor de hechting: u gebruikt aanzienlijk minder behanglijm en het behang blijft in zijn geheel plakken aan de muur Het kan soms wel eens voorkomen, wanneer u onvoldoende hechting heeft dat er "blaasjes" ontstaan. Dat betekent dat uw behang onvoldoende hechting heeft op de muur. Dit kunt u later eventueel wel verhelpen met een spuit met behanglijm.

Voor stucwerk is het belangrijk dat de hechting goed is, omdat anders de pleister (stucwerk, spachtelputz of andere pleisterwerken) niet goed "vastzit". Bovendien is het nodig om voor het stucen een voorstrijk te gebruiken, zodat het pleisterwerk goed blijft zitten en later de aanzetten en kleurverwerking beter is. Wanneer u de muur voorstrijkt, heeft u een beter eindresultaat.

Let op: het is niet altijd nodig om een voorgrondering te gebruiken, maar dit is afhankelijk van de voorbehandeling, type muur en eindafwerking. Ondergronden zoals nieuwe gipsplaten (zoals cement en gipsachtige ondergronden) hebben een voorstrijk nodig om deze egaal af te werken. Het verbruik per vierkante meter is afhankelijk van de ondergrond.

Tegelwerk

Of u nu uw vloer of wand laat betegelen met nieuwe tegels, of dat u een voeg wilt vervangen, u wilt zo lang mogelijk genieten van een nieuwe wand of vloer. Wij hebben zakken speciaalvoeg van bijvoorbeeld grijs van 25 kg, maar ook kleinere pakken (andere kleuren zoals witte voeg, jasmijn voeg of kleur naar keuze) van 5 kg.

We hebben afwerking voor tegelwerk in ons assortiment zoals voegmortel. Deze hebben we in meerdere kleuren leverbaar: voegmiddel antractiet, wit, jasmijn speciaalvoeg. Tevens hebben we speciaal voegmiddel en tegellijm met waterdichte eigenschappen: deze tegellijm is geschikt voor onder andere badkamers en vochtige ruimten. Wanneer u tegel over tegel wilt lijmen, dan heeft u flexibele tegellijm voor de badkamer nodig.

Wanneer u buiten tuintegels gaat leggen, dan kunt u tevens flexibel voegmiddel voor tuintegels gebruiken: deze voegmortel zorgt ervoor dat er geen onkruid tussen de tegels groeit en dat het een mooie strakke voeg heeft. Flexibele tegellijm is tevens geschikt als tegellijm voor buiten. Voor zowel horizontale als hellende vloeren is het belangrijk dat de tegels ietwat aflopen en op deze manier gevoegd is.

Tevens hebben wij een uitgebreid assortiment aan artikelen geschikt voor het tegelszetten, zoals de Rubi clips. Op deze professionele wijze kunt u een tegelnivelleersystee gebruiken met clips tot bepaalde dikte en hoogte. Door middel van tegelkeggen kunt u de Rubi clips vastzetten.

Of u nu zelf gaat tegelen, of u laat uw wand of vloer betegelen: met dit systeem kunt u zelf gemakkelijk tegels zetten: wij hebben complete pakketten leverbaar. Het pakket bestaat onder andere uit keggen, clips en een tegelnivelleer tang.

Dit systeem kan worden toegepast op zowel nieuwe wand en vloertegels. Dit geldt eveneens voor wand en vloertegels van natuursteen. Toebehoren voor tegelzetten kunt u vinden in deze categorie.

Natuursteen

Voor natuursteen moet specifiek voegcement gebruikt worden: er moet namelijk voorkomen worden dat het pigment van het voegsel in de randen van de tegels "trekken". Dat betekent dat u niet alleen de randen moet voegen, maar de gehele tegel moet voorzien worden van voegcement. Wij adviseren daarbij eurocol 706 speciaal voegmortel.

Dit voegmiddel kan overigens ook gebruikt worden voor vloertegels van natuursteen, glas in lood en glasmozaïek. Dit is vaak te zien in bijvoorbeeld badkamers en jaren 30 woningen.

Naast het plaatsen van de tegels hebben wij ook tegelprofielen leverbaar in verschillende afmetingen. Zowel zichtbare als onzichtbare hoeken kunnen door middel van deze profielen net afgewerkt worden. Wanneer u zelf aan de slag gaat kunt u ,in overleg met de tegelzetter, de kosten van een tegelzetter per uur drukken: bijvoorbeeld door zelf voorstrijk te gebruiken en de voorbehandeling te doen.

Keramische tegels

Voor het plaatsen van keramische wand en vloertegels kunt u tegellijm van eurocol gebruiken. Eurocol heeft verschillende soorten tegellijm leverbaar: zowel kant-en-klare tegellijm en pastalijm. Naast Eurocol hebben we ook andere bekende leveranciers zoals Cabo, Schönex en Ardex en nog vele andere leveranciers.

Als u de poedertegellijm of (speciaal)voegmiddel aanmaakt, moet u dat mengen met leidingwater tot het aardvochtig of vloeibaar aangemaakt is. Dat wil zeggen dat (afhankelijk van de leverancier) u leidingwater een hoeveelheid moet toevoegen totdat er een homogene specie van voegmiddel of tegellijm ontstaat.

Dat betekent eigenlijk niets anders dan dat er geen poeder meer zichtbaar is en dat er een gelijke substantie ontstaat dat goed verwerkbaar is: wanneer het te droog is, dan hecht het voegmiddel niet, niet gemakkelijk verwerkbaar en droogt het veel te snel. Daarnaast is een duidelijk kleurverschil zichtbaar.

Wanneer het voegmiddel te nat is: droogt veel te langzaam, duidelijk kleurverschil, veel te veel materiaalverlies en geen mooi eindresultaat. Lees daarom altijd het advies van de fabrikant na en gebruik altijd een maatbeker en degelijk mengmateriaal zoals bijvoorbeeld een verfmixer.

Tegellijm verwijderen van oude tegels? Door middel van een slijptol kunt u voorzichtig aan de achterkant van de tegel verwijderen o feventueel met hamer en beitel. Let wel op dat dit voorzichtig moet gebeuren. Wanneer dit aan de voorkant van de tegel zit, dan kunt u met een glaskrabber en warm water dit van de voorkant verwijderen.

Reparatiemortel voor vloeren en metselwerk

Wanneer u vloertegels wilt gaan leggen op een gescheurde ondervloer, dan is het verstandig om vooraf een reparatiemortel te gebruiken. Overigens geldt dit niet alleen voor een beschadigde vloer, maar ook kunt u bij ons terecht voor reparatiemortel voor metselwerk. Op deze manier creeëert u een egale basis die u daarna kunt bewerken met voorstrijk. U heeft op deze manier garantie dat u een goede en stabiel beginpunt heeft.

Wanneer u een vloer wilt leggen, bijvoorbeeld nadat u een VBI of HAVEBO vloer met natte variant heeft gelegd, dan kunt u bij de deklaag kiezen voor een reparatiemortel of egaline. Dit materiaal vult de sleuven van de vloerverwarming, waardoor dit een goede ondergrond is die u daarna kunt afwerken.

Het verschil tussen egaline en egalisatiemortel is als volgt: egaline is vloeibaar en wordt vaak met dunne lagen gegoten of gesmeerd. Deze is zelfnivellerend en wordt vaak in lagen van 3 cm maximaal gegoten. Dit heeft een korte droogtijd.

Uitvlakmortel en egalisatiemortel wordt vaak gebruikt voor dikkere lagen tot maximaal 10 cm. Daarnaast is er ook een variant van hybride egalisatiemortel leverbaar: deze zit tussen het zelfnivellerende en smeerbare mortel in: smeerbaar of vloeiend aan te brengen.