Kalkzandsteen online kopen?

4

Kalkzandsteen is onmisbaar in de bouw voor onder andere constructiebouw. Geschikt voor binnen en als vuilwerksteen. Deze kalkzandstenen bestelt u deze gemakkelijk en kunt u deze voordelig bij Online Bouwmaterialen voor scherpe prijzen in allerlei verschillende formaten.


Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag!

074 - 711 34 33 Contact

Kalkzandsteen blokken kopen?

Kalkzandsteen metselstenen zijn onmisbaar in de bouw en u kunt kalkzandsteen gemakkelijk en voordelig kopen bij Online-Bouwmaterialen.nl voor scherpe prijzen. Kalkzandsteen is duurzaam, brandwerend, vocht- en dampregulerend, geluidsisolerend en eenvoudig te verwerken. Wij leveren het als blok, steen of element voor vuil- en schoonwerk wanden. Dit bouwmateriaal is geschikt voor zowel dragende als niet-dragende binnenmuren en kan worden gelijmd (kalkzandsteen lijmblokken) of gemetseld. De gekozen verwerking heeft geen gevolgen voor de kwaliteit van de muur.

Wat is kalkzandsteen?

Kalkzandsteen is een kunstmatig gesteente dat wordt verkregen door kalk en zand te mengen (ca. 92% zand, ca. 7% ongebluste kalk en 1% water en geperst onder hoge druk). Het krijgt kracht door het koken van deze ingrediënten in een oven. Kalkzandsteen is duurzaam, brandwerend, vocht- en dampregulerend, geluidsisolerend en eenvoudig te verwerken. Dit materiaal is ideaal voor zowel dragende als niet dragende binnenwanden/binnenmuren met kleine of grote openingen. Bovendien kunt u ervan uitgaan dat kalkzandsteen voldoet aan alle kwaliteitseisen. Kortom, kalkzandsteen is een uitstekende keuze om mee te bouwen! Daarnaast wordt als tweede keus kalkzandsteen gebruikt voor vuilwerk, omdat dan op een voordelige manier een goede variant op Porotherm kan worden gebruikt (metselblokken).

Voordelen kalkzandsteen

Kalkzandsteen heeft een aantal unieke kenmerken. Het heeft een hoge kwaliteit, is duurzaam, brandwerend en vocht- en dampregulerend. Bovendien is kalkzandsteen geluidsisolerend en eenvoudig te verwerken. Dit materiaal wordt veel gebruikt in zowel dragende wanden als niet-dragende binnenmuren met kleine of grote openingen. Kortom, kalkzandsteen kan eenvoudig worden gelijmd of gemetseld om kwalitatief sterke wanden te creëren met kleine of grote openingen. Kalkzandsteen kopen bij Online-Bouwmaterialen.nl garandeert u kwaliteit tegen een betaalbare prijs en kunt u er zeker van zijn dat u kwaliteit krijgt voor uw geld. Bestel kalkzandsteen gemakkelijk online bij ons vandaag nog! U bent verzekerd van topkwaliteit kalkzandsteen tegen een scherpe prijs. Kalkzandsteen verwerken is simpel: met lijm of met metselspecie.

Waarvoor kan ik kalkzandsteen bestellen?

Kalkzandsteen kan niet alleen gebruikt worden voor het bouwen van een binnenmuur voor niet-dragende constructies, maar u kunt ook kalkzandsteen kopen voor het maken van een tussenoplegging bij langere liggers voor een VBI renovatievloer, of een combinatievloer. De hoge bouwsnelheid kan er namelijk voor zorgen dat u direct verder kunt met het leggen van een constructievloer. Daarnaast zijn de stenen zijn te verkrijgen in verschillende formaten. Wanneer u een binnenmuur gaat maken dat van kalkzandsteen gemaakt wordt, dan kunt u ook deze snel afwerken (kalkzandsteen verven is zeer gemakkelijk met een geschikte primer) daarna stucen, of afwerken met behang na de juiste voorbehandeling. Deze vuilwerk stenen zijn uitermate geschikt voor voordelige bouw en snel resultaat ten opzichte van de voorheen gebruikte metselblokken (zoals de PM20 of PM25 Porotherm). Een groot voordeel ten opzichte van de metselblokken is dat de kalkzandsteen elementen massief zijn terwijl de metselblokken hol van binnen zijn.

Hoeveel stuks per vierkante meter?

Per type kalkzandsteen blok verschilt dit. Hieronder hebben we een tabel gemaakt met het type blok en de aantallen die u nodig bent per m2.

TypeAfmeting (L x B x H)Aantal per m2
Amstelformaat214x102x72mmca. 54,4 stuks
Waalformaat214x102x55mmca. 69 stuks
Metselblok327x100x240mmca. 12,2 stuks
Lijmblok437x100x198mmca. 11,4 stuks