Steigerplanken online kopen?

1

Steigerhout of steigerplank kopen? Deze steigerplank is gekopt en geband. Deze steigerplank koopt u gemakkelijk, snel en goedkoop bij Online Bouwmaterialen. De steigerplank is van Europees naaldhout en heeft een C18 kwaliteit welke voldoet aan de gestelde eisen volgens KVH 2010. Behalve dat u deze natuurlijk kunt gebruiken voor uw steigerwerkzaamheden zijn deze ook uitermate geschikt voor steigerhouten meubels.


Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag!

074 - 711 34 33 Contact

Steigerhout of steigerplank kopen? Deze steigerplank is gekramd en koopt u gemakkelijk, snel en goedkoop bij Online Bouwmaterialen. De steigerplank is van Europees naaldhout (vuren) en heeft een C18 kwaliteit welke voldoet aan de gestelde eisen volgens KVH 2010.

De KVH zijn kwaliteitseisen die gesteld worden op uiterlijk gesorteerd Europees naaldhout. Behalve dat u deze natuurlijk kunt gebruiken voor uw steigerwerkzaamheden, zijn deze ook uitermate geschikt voor steigerhouten meubels.

Steigerhout en steigerplanken kopen

Wij verkopen alleen nieuwe steigerplanken. Deze nieuwe planken kunt u eenvoudig online kopen. Er zijn verschillende soorten leverbaar, maar wij verkopen enkel nieuw hout en planken, geen gebruikte steigerplanken.
Wat de uitstraling van steigerhout zo geliefd maakt, is dat het eruitziet als robuust hout. Deze nieuwe planken zijn snel op maat gemaakt en u kunt hiermee meubels op maat maken. De warme uitstraling kunt u dan benaderen door middel van beits, transparante of dekkende lak.
Er zijn verschillende varianten steigerplanken op de markt: gekopt + geband en gekramd. We leggen kort uit wat dit betekent en wat het verschil hierbij is.

  • Steigerhout gekopt en geband: hoeken zijn afgezaagd en aan het uiteinde zit een stuk ijzer. Dit voorkomt dat de plank niet scheurt als deze bijvoorbeeld wordt gebruikt door een steigergebruiker (van toepassing op een steiger)
  • Steigerhout gekramt: ijzeren plaatjes zijn geslagen in de plank, met dezelfde reden als bovenstaand. Het verschil is wel dat deze op de plank zit en niet aan het uiteinde. U heeft de keuze om deze eraf te halen, maar dit is wel een lastig karwei. Deze ijzeren deeltjes worden vaak op de plank gelaten, omdat het een stoere uitstraling geeft.

Let er wel op dat wij alleen gekramt steigerhout verkopen. Wanneer u dit wilt inkorten, dan heeft u minder effectieve meters.

Tegenwoordig worden steigerhouten planken steeds vaker gebruikt voor steigerhouten meubels of tuinmeubels. Hierbij kunt u denken aan een stoere boekenkast, een loungeset, bed, plantenbak, kliko ombouw of een robuuste eettafel. Kiest u ervoor om het steigerhout naturel te laten of te behandelen? Denk dan aan beits, lak of white of grey wash.

U kunt via Online Bouwmaterialen steigerplanken van 5 meter bestellen: snel geleverd voor een scherpe prijs op elk gewenste locatie.