DPC Slabbenfolie kopen?

1

Damp Proof Course (DPC) slabbenfolie of DPC bouwfolie is voorzien van een wafelstructuur om een goede afwatering en stevigheid te garanderen. Dit zorgt ervoor dat de folie sterk en waterdicht is. De DPC slabbenfolie wordt gemaakt van gerecycled polyethyleen (PE) en is een waterkerende en vaak dampdichte folie. Dit type bouwfolie wordt gebruikt om dakconstructies, gevels en kozijnen als bescherming tegen opstijgend en doortrekkend vocht in muren.


DPC folie GR500
6,04 Vanaf 5,25
ACTIE
Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag!

074 - 711 34 33 Contact

U kunt de DPC folie verkrijgen in verschillende afmetingen en diktes. Zorg tijdens de verwerking voor een goede hechting met Shell Tix of Butylband. Wanneer u deze folie verwerkt in kozijn en in de gevel wordt de constructie beschermt tegen alle weersinvloeden.

DPC folie toepassing en weersinvloeden

DPC folie is niet UV-bestendig en dient niet langdurig aan zonlicht blootgesteld te worden. Dit omdat het dan de mate van bescherming kan verminderen. Indien de folie wel langdurig aan zonlicht wordt blootgesteld, dan is mogelijk een alternatief daarvoor loodslabbe of EPDM folie. Dit is wel afhankelijk van de toepassing.

De DPC slabbenfolie is een waterkerende en dampdichte folie dat wordt aangebracht in de fundering, kozijnaansluiting, betonlatei, muurlatei, binnenspouwmuur voegen en nokvorsten. Zorg er met deze folie voor dat dit wordt toegepast als waterkering en deze beschermt de constructie tegen lekkage en houtrot.

Waarom gebruikt men bouwfolie?

Er zijn verschillende soorten bouwfolies dat gebruikt wordt:

  1. Damp-open folie wordt aan de buitenkant geplaatst (ookwel de koude kant). Zorgt voor afvoer van eventueel vocht in de constructie naar buiten. Functie van deze folie is het beschermen van isolatiemateriaal tegen vocht en behoudt het de isolatiewaarde.
  2. Dampremmende folie wordt aan de binnenkant geplaatst (warme kant). Deze folie zorgt voor het voorkomen van dauwpunten. Het voorkomen van condens dat resulteert in schimmelvorming.
  3. Dampdichte folie wordt gebruikt voor extreem vochtige en natte ruimtes zoals badkamer, douchecabine of wellness ruimte
  4. Klimaatfolie is een folie dat zich aanpast aan het seizoen. In de winter met hoge luchtvochtigheid is de folie dampremmend. In de zomer wanneer er minder vocht is de folie damp open. Dit wordt ook wel een ademende folie genoemd.

Het verwerken van de DPC folie

Breng eerst een laag mortel aan. Daarop legt u de waterkerende folie en plaatst u een tweede laag met mortel. De folie met wafelachtige structuur zorgt op deze manier voor bescherming van constructies tegen weersinvloeden. Op deze tweede laag kunt u dan gevelstenen plaatsen.

DPC folie bij raam en deurkozijnen

DPC folie wordt voornamelijk gebruikt bij stompe en eventueel bij kunststof kozijnen. Vaak is het bij kunststof kozijnen niet noodzakelijk omdat deze reeds beschermd zijn tegen vocht. Voor houten kozijnen wordt deze folie ten zeerste aangeraden om tegen houtrot te beschermen.