Wedi bouwplaat kopen?

7

Op zoek naar Wedi platen? Bij Online Bouwmaterialen kunt u gemakkelijk en snel Wedi I-board bouwplaat kopen. De bouwplaten zijn ideaal om ondergronden, zoals oneffen wanden, te egaliseren of op te bouwen. Deze platen worden bijvoorbeeld gebruikt voor een tegelmuur. Wedi is een merk, maar ook Pro One bouwplaten zijn leverbaar.


Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag!

074 - 711 34 33 Contact

De Wedi-bouwplaat vormt de ideale basis voor het aanbrengen van tegelwerk volgens de dunbedmethode. Door middel van hoge hechting dunbedmortel wordt een soort zwevend effect gecreërd. Dat betekent dat de bouwplaat geschikt is voor meerdere doeleinden: als tegelplaat voor het toilet.

Gebruik de voorgefreesde platen voor een waterdicht vloerverwarming systeem in een bestaande dekvloer. Dit zorgt ervoor dat u het infrezen van vloerverwarming kunt overslaan. Door dit type te gebruiken is verdere voorbehandeling niet nodig en bent u zeker van dat het 100% waterdicht is (uiteraard wanneer u de naden tussen de platen goed wegwerkt met de speciale tape).

Voorkom lekkage bij bijvoorbeeld houten vloeren wanneer u een watergedragen vloerverwarming heeft. Dit droge systeem zorgt voor snelle en zorgloze afwerking. Uiteraard is een elektrische vloerverwarming ook geschikt voor PVC vloeren waarbij de bouwplaten als egaliserende ondergrond wordt gebruikt. Het voordeel bij het gebruik van een bouwplaat is dat deze bijna elke ondergrond kunnen egaliseren. Doordat de platen ook waterdicht zijn, zijn ze uitermate geschikt voor in vochtige of natte ruimten zoals de badkamer of het toilet.

De Wedi bouwplaat is gemaakt van XPS (kunststof hardschuim: blauw geëxtrudeerd polystyreen) dat ook een geluidsdempend en isolerend effect heeft. De isolatiewaarde van de Wedi bouwplaat is dan ook aanzienlijk: zie voor meer informatie het productblad van de fabrikant.

Niet alleen voor wanden kunnen de bouwplaten gebruikt worden, ook om de vloer te egaliseren zijn deze uitermate geschikt. We leggen u stap voor stap uit welke dikte u nodig heeft voor welk project. Dit is slechts een advies en u bent uiteraard vrij om een andere maat te bestellen.

Verschillende typen bouwplaat voor o.a. tegelwerk: de Wedi I-board voor hangtoilet

We hebben verschillende soorten bouwplaat leverbaar, waaronder een kant-en-klaar paneel voor een hangtoilet. De dikte van deze plaat bedraagt is x 20 mm.
Wat heeft u hiervoor nodig? weefselband (voor overgang naar andere materialen), voegdichtingsband (voor het creëren van waterdichte naden), pluggen en rozetten (bij mechanische bevestiging) in combinatie met Wedi 610 lijm.

Deze kant en klare plaat heeft voorgeboorde gaten waar de leidingen en afvoer er al uitgefreesd zijn zodat u direct aan de slag kunt met de afwerking. De bekleding van sanitaire installatiewanden kan op vele mogelijke manieren: tegelwerk, pleisterwerk: alles is mogelijk!

Wedi Fundo voor inloopdouche

Geschikt voor vloeren met eventueel dikkere vloertegels. Net als de I-board vanaf verkrijgbaar in verschillende diktes. Toebehoren die u hiervoor nodig heeft: voegdichtingsband (voor waterdichte naden) en Wedi 610 lijm en afdichtmiddel.

Wedi bathboard in de badkamer

Wedi Bathboard wordt gebruikt als Wedi bouwplaat voor badombouw. Door het gebruik van deze bouwplaten krijgt u snel een egale en betegelbare kleding voor een bad en douchebak. Deze variant heeft verstelbare pootjes waaardoor bij het monteren oneffenheden tot maximaal 10 centimeter in het beton of dekvloer kan worden weggewerkt.


Ik wil graag mijn vloer en wand betegelen: wat eerst? Een stappenplan!

Stap 1: U start altijd eerst met het betegelen van de wanden en daarna pas de vloer. Dit wordt geadviseerd omdat er wanneer u het andersom doet, kans bestaat dat er lijmresten en voegmiddel op de nieuwe vloer valt en daardoor deze beschadigd.
Zorg ervoor dat de eerste rij waterpas is, omdat dit als basis geldt voor het gehele tegelwerk. Gebruik de juiste materialen en zorg dat u schoon werkt.

Stap 2: Plaats de eerste tegel op de muur en zorg dat deze waterpas is. Gebruik een tegelsnijder om teveel lengte of een inkeping van de tegel af te slijpen.
Tip: leg in beide richtingen een eerste rij tegels. Gebruik hiervoor een metselkoort of laserwaterpas. Wanneer u gaat tegelen raden wij de Rubi clips of voegkruisjes aan voor de juiste afstand.

Stap 3: Laat het tegelwerk voldoende drogen. De precieze droogtijd is te vinden op de verpakking van de fabrikant van de tegellijm: vaak is dit 24 uur. Voor het verlijmen van de tegels wordt vaak aangeraden om dubbel te lijm aan te brengen. Breng lijm aan op de muur en op de tegel zelf. Zo kunt u gemakkelijk de tegel corrigeren en creëert u draagvlak voor de tegel.

Stap 4: Nadat de tegels gezet zijn, kunt u de voegkruisjes verwijderen. Let op de tijd die de fabrikant aangeeft! Bij de Rubi Clips kunt u de wiggen verwijderen en het resant voorzichtig eraf tikken. Wees er zeker van dat de lijm goed droog is.

Stap 5: Hierna is het tijd om te gaan voegen. Voegmiddel is bij ons ook verkrijgbaar in verschillende kleuren. Overtollig voegmiddel kunt u met een vochtige spons verwijderen. Nadat u de sluier heeft verwijdert, kunt u het droog maken met een droge doek.

Uiteraard kunt u ook andere formaten verkrijgen bij ons, in verschillende lengtes en diktes. Ook is hierbij de Wedi bouwplaat XL verkrijgbaar voor grotere oppervlakken.

Kun je over WEDI bouwplaten stucen?

Wedi Bouwplaten zijn vochtwerend, waardoor ze toegepast kunnen worden in natte en vochtige ruimtes. Over deze plaat kunt u direct tegelen of pleisteren.

Hoe kan ik het beste WEDI bouwplaten bevestigen?

Een vlakke ondergrond is belangrijk als basis. Door het gebruik van flexibel mortel en metaalpluggen komt de bouwplaat plaat vast te zitten. Alle voegen dicht u af met zelfklevend weefselband. Meer info? Raadpleeg de handleiding.