TIJDELIJKE KORTING gebruik kortingscode HERFST22

(Wedi) bouwplaat voor onregelmatige ondergronden kopen?

7

Op zoek naar Wedi platen? Bij Online Bouwmaterialen kunt u gemakkelijk en snel Wedi I-board bouwplaat kopen. De wedi bouwplaten zijn ideaal om ondergronden te egaliseren of op te bouwen. Deze platen worden bijvoorbeeld gebruikt voor een tegelmuur. Wedi is een merk, maar ook Pro One bouwplaten zijn leverbaar.

Meer lezen

Wedi bouwplaat
€ 27,89 Vanaf € 24,25
ACTIE

Wedi Tools rozet 35mm rond 100 stuks
€ 34,56 Vanaf € 30,05
ACTIE

Wedi Bathboard badombouw
€ 34,79 Vanaf € 30,25
ACTIE

Wedi Mensolo L Hoekelement
€ 74,06 Vanaf € 64,40
ACTIE
Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag!

074 - 711 34 33 Email sturen

De Wedi bouwplaat vormt de ideale basis voor het aanbrengen van tegelwerk volgens de dunbedmethode. Door middel van hoge hechting dunbedmortel wordt een soort zwevend effect gecreërd. De Wedi bouwplaat is gemaakt van XPS (kunststof hardschuim: geëxtrudeerd polystyreen) dat ook een isolerend effect heeft.

Het voordeel bij het gebruik van een bouwplaat is dat deze bijna elke ondergrond kunnen egaliseren. De Wedi bouwplaat is warmte isoleren, licht, stabiel en in vele diktes leverbaar. Doordat de platen ook waterdicht zijn, zijn ze uitermate geschikt voor in vochtige of natte ruimten zoals de badkamer of het toilet.

U wilt een muur betegelen, maar de muur is niet helemaal vlak? Gebruik van een Wedi bouwplaat: verkrijgbaar in vele diktes en afmetingen. Ondanks het geringe gewicht is deze bouwplaat enorm sterk. Niet alleen voor wanden kunnen de bouwplaten gebruikt worden, ook om de vloer te egaliseren zijn deze uitermate geschikt. We leggen u stap voor stap uit welke dikte u nodig heeft voor welk project. Dit is slechts een advies en u bent uiteraard vrij om een andere maat te bestellen.

De Wedi I-board voor hangtoilet

Wij bieden u een kant-en-klaar paneel aan voor een hangtoilet. De dikte van deze plaat bedraagt 20 mm. De toebehoren die u hiervoor nodig heeft is: wedi weefselband (overgang naar andere materialen), voegdichtingsband (voor waterdichte naden), pluggen en rozetten (wanneer u kiest voor mechanische bevestiging) in combinatie met Wedi 610 lijm. Deze variant heeft voorgeboorde gaten waar de leidingen en afvoer al voor u uitgefreesd zijn.

Wedi Fundo voor inloopdouche

Geschikt voor vloeren met eventueel dikkere vloertegels. Net als de I-board vanaf verkrijgbaar in verschillende diktes. Toebehoren die u hiervoor nodig heeft: voegdichtingsband (voor waterdichte naden) en Wedi 610 lijm en afdichtmiddel.

Wedi bathboard in de badkamer

Wedi Bathboard wordt gebruikt als Wedi bouwplaat voor badombouw. Door het gebruik van deze bouwplaten krijgt u snel een egale en betegelbare kleding voor een bad en douchebak. Deze variant heeft verstelbare pootjes waaardoor bij het monteren oneffenheden tot maximaal 10 centimeter in het beton of dekvloer kan worden weggewerkt.

Ik wil graag mijn vloer en wand betegelen: wat eerst?

U start altijd eerst met het betegelen van de wanden en daarna pas de vloer. Dit wordt geadviseerd omdat er wanneer u het andersom doet, kans bestaat dat er lijmresten en voegmiddel op de nieuwe vloer valt en daardoor deze beschadigd.

Zorg ervoor dat de eerste rij waterpas is, omdat dit als basis geldt voor het gehele tegelwerk. Gebruik de juiste materialen en zorg dat u schoon werkt.

Plaats de eerste tegel op de muur en zorg dat deze waterpas is. Gebruik een tegelsnijder om teveel lengte of een inkeping van de tegel af te slijpen.

Tip: leg in beide richtingen een eerste rij tegels. Gebruik hiervoor een metselkoord of laserwaterpas. Wanneer u gaat tegelen raden wij de Rubi clips of voegkruisjes aan voor de juiste afstand.

Laat het tegelwerk voldoende drogen. De precieze droogtijd is te vinden op de verpakking van de fabrikant van de tegellijm: vaak is dit 24 uur. Voor het verlijmen van de tegels wordt vaak aangeraden om dubbel te lijm aan te brengen. Breng lijm aan op de muur en op de tegel zelf. Zo kunt u gemakkelijk de tegel corrigeren en creëert u draagvlak voor de tegel.

Nadat de tegels gezet zijn, kunt u de voegkruisjes verwijderen. Let op de tijd die de fabrikant aangeeft! Bij de Rubi Clips kunt u de wiggen verwijderen en het resant voorzichtig eraf tikken. Wees er zeker van dat de lijm goed droog is.

Hierna is het tijd om te gaan voegen. Voegmiddel is bij ons ook verkrijgbaar in verschillende kleuren. Overtollig voegmiddel kunt u met een vochtige spons verwijderen. Nadat u de sluier heeft verwijdert, kunt u het droog maken met een droge doek.

Uiteraard kunt u ook andere formaten verkrijgen bij ons, in verschillende lengtes en diktes. Ook is hierbij de Wedi bouwplaat XL verkrijgbaar voor grotere oppervlakten.

Kun je over WEDI bouwplaten stucen?

Wedi Bouwplaten zijn vochtwerend, waardoor ze toegepast kunnen worden in natte en vochtige ruimtes. Over deze plaat kunt u direct tegelen of pleisteren.

Hoe kan ik het beste WEDI bouwplaten bevestigen?

Een vlakke ondergrond is belangrijk als basis. Door het gebruik van flexibel mortel en metaalpluggen komt de bouwplaat plaat vast te zitten. Alle voegen dicht u af met zelfklevend weefselband. Meer info? Raadpleeg de handleiding.