Murfor metselwerkwapening online kopen?

2

In deze categorie zijn diverse soorten Murfor metselwerkwapening te vinden: verzinkt en epoxy metselwerkwapening in verschillende diktes. Deze wapening wordt gebruikt in horizontale voegen als versteviging.


Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag!

074 - 711 34 33 Contact

Murfor metselwerkwapening: Murfor is een wapeningssysteem voor metselwerk en wordt toegepast in de lintvoegen van het metselwerk (de horizontale voegen). Meestal wordt Murfor gebruikt voor het maken van een latei bij niet-dragende delen van een muur. Het wordt ook toegepast om een muur te verstevigen of om een ondergrondse metselwerkmuur tegen gronddruk te beschermen. Bij hoekverbindingen worden speciale murfor hoekstukken toegepast. Murfor metselwerk wapening gebruikt u om funderingen te verstevigen.

Murfor Compact op rol

Om te voorkomen dat uw bouwwerk niet stevig genoeg is, is het goed om daarvoor wapening te gebruiken. U gebruikt de Murfor compact variant voor als metselwerkwapening voor voegmortel van 3 tot 15 mm. Op deze manier worden de muren beschermd tegen onder andere buigingen, uitzettingen/krimping en voorkomt spanningsconcentratie.

Voordeel van murfor wapening op rol is dat deze weinig ruimte innemen en dat u deze kunt gebruiken voor elke muurbreedte: wij bieden meerdere breedtes aan via onze webshop.

Murfor compact wapening op rol bevat 30 meter wapening voor metselwerk en weegt ongeveer 3 kg. De sterke materialen van deze wapening geschikt voor fundering zorgt dat dit een stevige bouwconstructie wordt.

  • Variant Murfor compact I (rode variant): metselwerk voor droge (binnen)omgeving
  • Variant Murfor compact E (blauwe variant): buitenmuur en gevelmetselwerk met blootstelling aan weersinvloeden.

Murfor stalen metselwerkwapening

Murfor metselwerkwapening RVS wordt gebruikt als wapening voor muren met zelfdragend metselwerk. Het voordeel hierbij is dat er geen staal of beton in het zicht is en daardoor een strakkere afwerking heeft. Mavotrans is een toeleverancier met KOMO certificering (IKB 1239-KV15).

Wanneer moet u murfor toepassen?

Er zijn verschillende typen Murfor RVS metselwerkwapening verkrijgbaar. We geven een korte toelichting wanneer u murfor moet gebruiken voor welke toepassing:

  • Murfor RND/Z : verzinkt staal, voorzien van afstandhouders. Geschikt voor muren met blootstelling aan droge omgeving.
  • Murfor Spacer RND/E : verzinkt staal met epoxy coating, voorzien van afstandhouders. Geschikt voor buitenmuur en gevelmetselwerk.
  • Murfor +S : RVS staal, voorzien van afstandhouders. Geschikt voor buitenmuren met metselwerk met blootstelling aan (extreme) omgevingen zoals zeewater.
  • Murfor EFS (op aanvraag): geschikt voor lijmvoeg en dunne mortelvoeg. Verkrijgbaar in verzinkt staal (met epoxylaag) en RVS.