TIJDELIJKE KORTING gebruik kortingscode HERFST22

Bouwstaalmat

Bouwstaalmat
1 reviews
ACTIE

Bouwstaalmatten worden doorgaans gebruikt voor in gewapende betonwanden en -vloeren.

Maaswijdte
Diameter
Gewicht
Product code
Vanaf € 41,50 Per mat € 34,30 ex. btw

 • Vanaf € 550,- gratis thuisbezorgd
 • Zakelijk en Particulier
 • Professionele kwaliteit bouwmaterialen
 • Meer dan 10 jaar ervaring
 • Achteraf betalen (zakelijk)
 • Betalen in 3 termijnen met 0% rente
 • 1864 beoordelingen ★★★★★
Vragen over dit product?
Klik hier voor contact met de klantenservice

Specificaties

Specificaties

Merk De Hoop Pekso
Maaswijdte 150x150 mm
Lengte 3000 mm
Breedte 2000 mm
Materiaal Onbehandeld
Levertijd 1-2 werkdagen
Besteleenheid Per mat

Beschrijving

Beschrijving

Roestige bouwstaalmatten worden doorgaans gebruikt voor onder andere gewapende betonvloeren. Bij het storten van beton, zorgt het drogen van het cementgedeelte voor een chemische reactie van het cement waardoor de zuurtegraad (pH-waarde) zorgt voor de hechting van het beton.

Naast het gebruik van bouwstaalmatten in betonvloeren, wordt deze variant ook gebruikt om een stevige constructie te maken in prefab-elementen, randwapening, boven- en onderwapening en als voegwapening. De bouwstaalmatten zorgen voor een solide wapening, waarop de betonvloer gestort kan worden. Door toevoeging van betonijzer aan beton ontstaat een sterke combinatie die de levensduur van uw constructie verhoogd.

Voor het storten van een betonnen vloer gebruikt u meerdere bouwstaalmatten. Deze hebben een overlapping nodig van ongeveer 30 centimeter. Op deze manier bent u zeker van stevige constructies en heeft u zeer sterk gewapend beton. De hechting tussen het bouwstaal en het beton komt van het chemisch gebonden element.

Voordat u aan de slag gaat, is het belangrijk dat er bij de randen van het beton ruimte vrijgehouden wordt. U kunt bij het storten van onder andere een betonvloer telkens kleine hoeveelheden tegelijk aanmaken en storten met behulp van onze betonmixer, maar u kunt uiteraard ook beton laten storten.

Tip: Houdt er ook rekening mee dat u bouwfolie PE T200 gebruikt. De bouwfolie zorgt als een bescherminglaag voor het te snel uitharden van het beton en ondergrond. Daarnaast beschermt het tegen vocht en kou en tevens het voorkomen van optrekkend vocht in de muren. Gebruik altijd de T200 bouwfolie: deze heeft een dikte van ongeveer 0,06 mm. De PE T100 bouwfolie is niet geschikt voor het storten van beton, maar enkel als afdekking- of beschermingsfolie tegen onder andere stof.

Bouwstaalmatten, roestige draadstaalmatten, zijn leverbaar in heel Nederland. De standaard maasgrootte of maaswijdte van het bouwstaal is 150x150 mm. Het staaldraad is leverbaar in verschillende diameters, afhankelijk van het doeleinde. U kunt deze met elkaar verbinden door middel van vlechtdraad. Wanneer het beton gestort is en een goede hechting heeft, heeft de vloer een levensduur van minstens 100 jaar!

Welke maten zijn er leverbaar via Online Bouwmaterialen?

Bouwstaalmatten zijn leverbaar in diverse diameters:

 • ⌀ 5 mm, wordt geadviseerd voor het storten van een dekvloer of smeervloer. Houdt voor een vloer met vloerverwarming of vloerverkoeling een dikte van van minstens 6 - 8 cm dikke betonlaag.
 • ⌀ 6 mm, wordt geadviseerd voor het storten van een (constructie) betonvloer
 • ⌀ 8 mm, wordt geadviseerd wanneer er een drukbelasting plaatsvindt met hogere veiligheidseisen

Wij hebben alle materialen leverbaar die u nodig hebt, van gereedschap (zoals betonmolen, scheppen, mixer), tot aan grondstoffen (cement, zand en betongrind) en persoonlijke bescherming.

Mengverhouding en blog

Beton bestellen is vrij gemakkelijk. Wanneer u de volgende vuistregel in acht houdt, dan heeft u altijd de juiste mengverhouding: 1-2-3 verhouding: 1 deel cement, 2 delen (beton)zand, 3 delen betongrind (8-16mm, of 16-32mm) en 0,5 / 0,6 deel water. Wanneer u het cement en water mengt, meng dit dan per kleine hoeveelheden. Lees onze blog voor meer informatie en het stappenplan voor optimaal resultaat.

Hoe dik moet mijn betonvloer zijn?

Voor een betonvloer buiten, zoals een terras of oprit wordt geadviseerd om een minimale dikte van 15 cm aan te houden, tot maximaal 20 - 25 cm. Zo bent u zeker van een stevige constructie dat ook veel gewicht kan dragen. Gebruik bij voorkeur bouwstaalmat van 8 mm dikte (wanneer dit bijvoorbeeld om een oppervlak gaat wat veel gewicht moet dragen).

Zorg na het storten van het beton voor bijvoorbeeld een impregneerlaag. Zo beschermt deze laag het beton tegen vervuiling en vocht. Denk overigens ook goed aan het aflopen van hemelwater: zorg voor een verloop van minstens 1 centimeter per strekkende meter.

Voor een betonvloer voor binnen, zoals een constructievloer, hangt het af van een aantal factoren: wel of geen vloerverwarming

 • Geen vloerverwarming? Wij adviseren dan het storten van een massieve betonvloer van minstens 7 cm tot maximaal 12 cm. Als u een gietvloer wilt storten met betonlook, stort minstens 3 mm. Bij pleisterwerk is dat minstens 1 mm: dit is puur oppervlakkig.
 • Wel vloerverwarming/vloerverkoeling? Minstens een dikte van 10 cm tot 18 cm. Op deze manier beperkt u het risico waar er scheurvorming kan optreden. Het vooraf installeren van vloerverwarming doet u door het infrezen, of door hetaanleggen van krimpnetten. Bij het afwerken in de traditionele methode, dan moet de dekvloer ongeveer 6 cm dik zijn.

Reviews

Reviews

5 / 5
Gemiddelde uit 1 reviews

Meest relevante reviews

5 / 5
Prima
- Thomas 17-06-2022

Goede prijs kwaliteit. Bedrijf kon snel leveren, prijs goed

Plus- & minpunten
Kwaliteit
prijs

Vaak samen gekocht (8)

Vaak samen gekocht (8)

Vlechtdraad rol 5kg
€ 21,85
Adviesprijs € 25,13
ACTIE
BigBag Grindzand 1m3
€ 103,45
Adviesprijs € 118,97
ACTIE
Enci Portlandcement
€ 7,65
Adviesprijs € 8,80
ACTIE
Eigen merk Portland cement
€ 6,20
Adviesprijs € 7,13
ACTIE
Stoter Hunebed zonder draad
Vanaf € 16,80
Adviesprijs € 19,32
ACTIE
Stoter Betonribben 1080-35 230x45x35mm
€ 0,70
Adviesprijs € 0,81
ACTIE
Envofix UNI-ring Afstandhouder
Vanaf € 26,80
Adviesprijs € 30,82
ACTIE
Bouwstaalstaaf betonijzer
Vanaf € 3,65
Adviesprijs € 4,20
ACTIE