Bouwstaalmat 3x2m

Bouwstaalmat 3x2m
1 reviews
ACTIE

Bouwstaalmatten 3x2m worden doorgaans gebruikt voor in gewapende betonwanden en -vloeren.

Maaswijdte
Diameter
Gewicht
Product code
Vanaf 32,70 Per mat 27,02 ex. btw
1-2 werkdagen

Specificaties

Specificaties

Merk De Hoop Pekso
Maaswijdte 150x150 mm
Lengte 3 meter
Breedte 2 meter
Materiaal Onbehandeld
Levertijd 1-2 werkdagen
Besteleenheid Per mat
Vragen over dit product?
Klik hier voor contact met de klantenservice

Beschrijving

Beschrijving

Roestige bouwstaalmatten worden doorgaans gebruikt voor onder andere gewapende betonvloeren. Bij het storten van beton, zorgt het drogen van het cementgedeelte voor een chemische reactie van het cement waardoor de zuurtegraad (pH-waarde) zorgt voor de hechting van het beton.

Naast het gebruik van bouwstaalmatten in vloeren, wordt deze variant ook gebruikt om een stevige wapening constructie te maken in prefab-elementen, randwapening, boven- en onderwapening en als voegwapening. De bouwstaalmatten zorgen voor een solide wapening, waarop de vloer gestort kan worden. Door toevoeging van betonijzer ontstaat een sterke combinatie die de levensduur van uw constructie verhoogd. Door in de fundering deze draadmatten (bouwstaalmat) te leggen voorkom je scheuren onder invloed van trekkrachten. We zeggen ook wel dat door middel van deze draadmatten het beton gewapend is. Voor deze toepassing als wapeningsstaal in betonnen funderingen en vloeren kun je gewoon onbehandelde matten gebruiken. Het draad van de bouwstaalmat wapening heeft een stevige structuur met ribbels en ziet er roestig uit.

Voor het storten van betonnen vloeren gebruikt u meerdere bouwstaalmatten. Deze hebben een overlapping nodig van ongeveer 30 centimeter. Op deze manier bent u zeker van stevige constructies en heeft u zeer sterk gewapend beton. De hechting tussen het bouwstaal en het beton komt van het chemisch gebonden element.

Voordat u aan de slag gaat, is het belangrijk dat er bij de randen van het beton ruimte vrijgehouden wordt. U kunt bij het storten van beton telkens kleine hoeveelheden tegelijk aanmaken en storten met behulp van een mixer, maar u kunt uiteraard ook beton laten storten. Als afwerking kunt u op de afwerkvloer, egaline gebruiken voor het egaliseren. Bijvoorbeeld handig als u PVC (tegels of laminaat) wilt leggen. Dit kan overigens ook over een bestaande tegelvloer, waar u de voegen wilt opvullen voor een gehele vlakke vloer. Leverbaar in eigen merk en Weber (Floor).

Tip: Houdt er ook rekening mee dat u bouwfolie PE T200 gebruikt. De bouwfolie zorgt als een bescherminglaag voor het te snel uitharden van het beton en ondergrond. Daarnaast beschermt het tegen vocht en kou en tevens het voorkomen van optrekkend vocht in de muren. Gebruik altijd de T200 bouwfolie: deze heeft een dikte van ongeveer 0,06 mm. De PE T100 bouwfolie is niet geschikt, maar enkel als afdekking- of beschermingsfolie tegen onder andere stof.

Bouwstaalmatten, roestige draadstaalmatten, zijn leverbaar in heel Nederland. De standaard maasgrootte of maaswijdte van het bouwstaal is 150x150 mm. Het staaldraad is leverbaar in verschillende diameters, afhankelijk van het doeleinde. U kunt deze met elkaar verbinden door middel van vlechtdraad. Wanneer het beton gestort is en een goede hechting heeft, heeft de vloer een levensduur van minstens 100 jaar!

Welke maten zijn er leverbaar via Online-Bouwmaterialen.nl?

In ons online assortiment tref je diverse soorten en verschillende diktes bouwstaalmatten aan in ons assortiment:

  • ⌀ 5 mm bouwstaalmat: wordt geadviseerd voor het storten van een dekvloer of smeervloer. Houdt voor een vloer met vloerverwarming of vloerverkoeling een dikte van van minstens 6 - 8 cm dikke betonlaag.
  • ⌀ 6 mm bouwstaalmat: wordt geadviseerd voor het storten van een (constructie) betonvloer. De bouwstaalmatten 6 mm is vrij standaard qua formaat voor een reguliere betonvloer. 
  • ⌀ 8 mm bouwstaalmat: wordt geadviseerd wanneer er een drukbelasting plaatsvindt met hogere veiligheidseisen. De bouwstaalmatten 8 mm zijn ook een vaakbestelde maat voor extra dikke vloeren: een optie is ook om dubbele matten toe te passen wanneer de betonvloer veel dikker is, voor een stevige fundering en druk- en trekkrachten van het beton kan verbeteren (Dit kan zowel met bouwstaalmat 8 mm, als met bouwstaalmat 6 mm). 
  • Cementdekvloerengaas: dit type bouwstaal wordt gebruikt voor dekvloeren (bouwstaal 5mm), waarbij een cementlaag wordt toegepast van 3-5 cm. De maaswijdte van 5 cm zorgt voor een versteviging van het cement en tevens ook een strakke dekvloer (op dit type vloer wordt uiteindelijk ook de eindvloer (met eventueel een laag egaline) zoals PVC, laminaat, parket of ander type vloer gelegd). Het is daarom belangrijk dat alles egaal is om oneffenheden in vloeren te voorkomen. 

Wij hebben alle materialen leverbaar die u nodig hebt, van gereedschap (zoals betonmolen, scheppen, mixer), tot aan grondstoffen (cement, zand en betongrind) en persoonlijke bescherming.

Mengverhouding en blog

Wanneer u de volgende vuistregel in acht houdt, dan heeft u altijd de juiste mengverhouding: 1-2-3 verhouding: 1 deel cement, 2 delen (beton)zand, 3 delen betongrind (8-16mm, of 16-32mm) en 0,5 / 0,6 deel water. Wanneer u het cement en water mengt, meng dit dan per kleine hoeveelheden. Lees onze blog voor meer informatie en het stappenplan voor optimaal resultaat.

Hoe dik moet mijn betonvloer zijn?

Voor een vloer buiten, zoals een terras of oprit wordt geadviseerd om een minimale dikte van 15 cm aan te houden, tot maximaal 20 - 25 cm. Zo bent u zeker van een stevige constructie dat ook veel gewicht kan dragen. Gebruik bij voorkeur bouwstaalmat van 8 mm dikte (wanneer dit bijvoorbeeld om een oppervlak gaat wat veel gewicht moet dragen).

Zorg na het storten van het beton voor bijvoorbeeld een impregneerlaag. Zo beschermt deze laag het beton tegen vervuiling en vocht. Denk overigens ook goed aan het aflopen van hemelwater: zorg voor een verloop van minstens 1 centimeter per strekkende meter.

Voor een vloer voor binnen, zoals een constructievloer, hangt het af van een aantal factoren, wel of geen vloerverwarming;

  • Geen vloerverwarming? Wij adviseren dan het storten van een massieve betonvloer van minstens 7 cm tot maximaal 12 cm. Als u een gietvloer wilt storten met betonlook, stort minstens 3 mm. Bij pleisterwerk is dat minstens 1 mm: dit is puur oppervlakkig.
  • Wel vloerverwarming/vloerverkoeling? Minstens een dikte van 10 cm tot 18 cm. Op deze manier beperkt u het risico waar er scheurvorming kan optreden. Het vooraf installeren van vloerverwarming doet u door het infrezen, of door hetaanleggen van krimpnetten. Bij het afwerken in de traditionele methode, dan moet de dekvloer ongeveer 6 cm dik zijn.

Voor constructies als bijvoorbeeld funderingsbekisting worden bouwstaalstaven gebruikt. Betonstaven worden bijvoorbeeld gebruikt om muren te verankeren in de betonvloer. Mocht dit het geval zijn, dan kunt u diverse maten bestellen via onze pagina van bouwstaalstaven.

Welk type bouwstaalmat heb ik nodig?

Wij bieden diverse soorten bouwstaalmatten aan, namelijk de "geroeste" variant en de gegalvaniseerde bouwstaalmatten (ook wel verzinkte bouwstaalmatten genoemd). Er zit wel degelijk een verschil in de soorten bouwstaalmatten namelijk:

  • De gegalvaniseerde matten kunt u niet gebruiken als fundering, of voor in de vloer, omdat verzinkt een soort chemische behandeling is. Het staal krijgt een chemische coating, waardoor deze niet zullen hechten aan het te storten beton in de fundering (zelfs een chemische reactie is hierop mogelijk met alle gevolgen van dien).

Gegalvaniseerde matten zijn wel uitstekend geschikt om te plaatsen als tuinafscheiding. U kunt op deze manier gemakkelijk klimplanten laten groeien en ook zijn deze matten geschikt en bestendig tegen regen. U kunt op deze goedkope manier het uiterlijk van uw tuin direct aanpassen, omdat u hierbij direct resultaat ziet! Laten begroeien tegen een gegalvaniseerde bouwstaalmat is een voordelige en snelle oplossing als tuinafscheiding.

  • De geroeste matten (onbewerkt) van staal, zijn wel geschikt als wapening in vloeren. U kunt in het beton snel en gemakkelijk slangen van vloerverwarming verwerken. Het versterken van fundering is een absolute must voor een betonvloer. Het wapenen zorgt voor minder frictie van beton en het ijzer zorgt voor extra versteviging.

    Beton beschikt over drukkrachten en kan zo dus goed drukspanning verwerken, maar beton heeft niet de eigenschap om trekkrachten op te nemen en is zo dus nauwelijks in staat om trekspanning te verwerken.

Wij leveren standaard de afmeting 2x3 meter bouwstaalmatten. Leverbaar in 5 tot en met 8 mm, met verschillende maaswijdtes. Dit formaat is handzaam, leverbaar via ons transport en tevens gemakkelijk te gebruiken op de bouwplaats. Zoekt u een afwijkend formaat? Neem dan even contact met ons op: wij kunnen namelijk via onze leveranciers eventueel bouwstaalmatten en staal producten op maat laten maken als maatwerk.Vaak samen gekocht (9)

Vaak samen gekocht (9)

Vlechtdraad rol 5kg
26,90
Adviesprijs 30,94
ACTIE
BigBag Grindzand 1m3
123,50
Adviesprijs 142,03
ACTIE
Enci Portlandcement
9,20
Adviesprijs 10,58
ACTIE
Eigen merk Portland cement
8,85
Adviesprijs 10,18
ACTIE
Stoter Hunebed zonder draad
Vanaf 19,30
Adviesprijs 22,20
ACTIE
Envofix UNI-ring Afstandhouder
Vanaf 27,35
Adviesprijs 31,45
ACTIE
Bouwstaalstaaf betonijzer
Vanaf 2,95
Adviesprijs 3,39
ACTIE
Beamix 100 Constructiebeton 25kg
11,95
Adviesprijs 13,74
ACTIE

Reviews

Reviews

5 / 5
Gemiddelde uit 1 reviews

Meest relevante reviews

5 / 5
Prima
- Thomas 17-06-2022

Goede prijs kwaliteit. Bedrijf kon snel leveren, prijs goed

Plus- & minpunten
Kwaliteit
prijs