TIJDELIJKE KORTING gebruik kortingscode ZOMER22

Melamine vloerplaat P5

Melamine vloerplaat P5
ACTIE

Melamine vloerplaat, een vochtwerende plaat voor dragend gebruik in vochtige omgeving.

Lengte
Breedte
Dikte
Vanaf € 23,30 € 19,26 ex. btw


Specificaties

Specificaties

Merk Eigen merk
Lengte 2440 mm
Dikte 18 mm
Productsoort V313 vloerplaat
Levertijd 1-2 werkdagen

Beschrijving

Beschrijving

De melamine vloerplaat, waarvan de groene laag een kunsthars is is een vochtwerende plaat voor dragend gebruik in vochtige omgeving. Deze platen worden gebruikt voor constructievloeren omdat zij goed bestand zijn tegen optrekkend vocht. De melamine laag zorgt ervoor dat de platen niet kromtekken en zijn voorzien van 4 zijdig tong en groef, waardoor de platen gemakkelijk aan elkaar zijn te bevestigen.

Het plaatmateriaal is uitstekend geschikt voor ondervloeren en is leverbaar in verschillende afmetingen, namelijk:

  • Vloerplaat P5 244x1220 cm. Voorzien van 2x tong en groef
  • Vloerplaat P5 244x61 cm. Voorzien van 4x tong en groef.

Deze platen worden onder andere gebruikt voor een niet-dragende voorzetwand of scheidingsmuur, vloer en daken omdat ze door de tong en groef zonder enige moeite te verwerken zijn. U kunt eventueel de platen ook nog eens bevestigen met spaanplaatschroeven.

De vloerplaat P5 kunt u met de hand, decoupeerzaag of cirkelzaag verwerken om deze vervolgens (indien gewenst) af te werken met een latex verf, of lak (zowel watergedragen of op oplosmiddelenbasis).

Waarvan wordt de Vloerplaat P5 gemaakt?

Deze plaat is een houten plaatmateriaal van spaanplaat. De houten spaanders of splinters worden onder hoge druk in combinatie met het bindmiddel (in dit geval kunstharslijm) geperst. De afwerking is bij deze vloerplaten een coating van melamine: een kunsthars dat ervoor zorgt dat de platen vochtwerend zijn.

TIP: Kenmerkend is dat de ongeschuurde vloerplaat P5 V313 plaat een gladde spaanplaat is terwijl de geschuurde variant een ruwe spaanplaat is. Dit heeft de maken met de melamine coating.


Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Het verschil tussen normale spaanplaat E1 en vloerplaat P5 is de afwerklaag.

U kunt de P5 V313 herkennen aan de melamine laag van kunsthars: deze heeft een groene kleur.

Wanneer er V313 staat betekent dit het type verlijming. Deze lijm zorgt ervoor dat de vloerplaat zeer minimaal uitzet in een vochtige omgeving ten opzichte van de normale spaanplaat.