TIJDELIJKE KORTING gebruik kortingscode HERFST22

Supportligger

Supportligger
ACTIE

De supportligger, ook wel tralieligger genoemd, zorgt voor een goede verbinding tussen breedplaatvloer en het te storten beton.

Lengte
Hoogte
Vanaf 5,85 4,83 ex. btw

  • Vanaf € 550,- gratis thuisbezorgd
  • Zakelijk en Particulier
  • Professionele kwaliteit bouwmaterialen
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Achteraf betalen (zakelijk)
  • Betalen in 3 termijnen met 0% rente
  • 1884 beoordelingen ★★★★★

Specificaties

Specificaties

Merk De Hoop Pekso
Lengte 2 meter
Lengte 2000 mm
Levertijd 1-2 werkdagen
Vragen over dit product?
Klik hier voor contact met de klantenservice

Beschrijving

Beschrijving

Dit type wapeningssupport zorgt ervoor dat uw betonvloer op juiste hoogte wordt gestort en dient tevens als onderwapening van de breedplaatvloer: dit type vloer zijn prefab (kant en klare) betonplaten.

Wanneer u deze wapeningsstaal gebruikt, zorgt voor het voor een optimale verbinding van het beton, versteviging van de platen. Naast deze functies dient het ook als ondersteuning van de bovenwapening die u kunt plaatsen.

Hoe weet ik welke maat supportliggers ik moet gebruiken?

De hoogte van de supportligger kunt u als volgt berekenen: gewenste vloerdikte - dekking boven en onder in centimeters. Daarvan haalt u vier keer de wapeningsdiameter af waarop u uiteindelijk de hoogte van de supportligger heeft berekend.

U kunt ook hunebedjes, betonblokjes gebruiken als hulpmiddel. U gebruikt ongeveer vier stuks per totale vierkante meter. De gewenste tussenafstand is tussen de 500 en 700 mm.

Tip: Hoe dik dat een betonvloer is, is mede afhankelijk van waar de vloer wordt gestort. Is dit een leefvloer of teves een constructievloer? Een betonvloer moet minimaal 70 mm dik zijn voor binnen (afhankelijk van het gebruik), en buiten minimaal 150 of 200 mm.

Twijfelt u hierover? Raadpleeg dan altijd een constructeur.

Wat is het verschil in type betonvloeren?

Een leefvloer is een betonvloer waar u werkt, woont, of leeft. Een leefvloer is dan ook de vloer boven de dekvloer. Een constructievloer (ookwel ondervloer of systeemvloer genoemd) is een horitzonaal bouwdeel met een constructieve functie: de draagvloer zorgt voor het afdragen van de belasting ten opzichte van de hoofd-draagconstructie.

De constructievloer moet niet te verwarren zijn met een dekvloer: hierin moet de vloerverwarming, leidingen of vloerverkoeling worden aangebracht. Daarboven komt de afwerklaag (ookwel leefvloer) zoals tegels, PVC, gietvloer, parket of laminaat.


Vaak samen gekocht (4)

Vaak samen gekocht (4)

Bouwstaalmat 3x2m
Vanaf 35,95
Adviesprijs 41,34
ACTIE
Bouwstaalstaaf betonijzer
Vanaf 3,50
Adviesprijs 4,03
ACTIE
Vlechtdraad rol 5kg
26,65
Adviesprijs 30,65
ACTIE
Afstandhouder kunststof 177/51
1,10
Adviesprijs 1,27
ACTIE