TIJDELIJKE KORTING gebruik kortingscode ZOMER22

Vloerenzand 0-8mm

Vloerenzand 0-8mm
ACTIE

Vloerenzand 0-8mm: leverbaar in 25 kg of bigbag. Op onze site van Online Bouwmaterialen kunt u zeer gemakkelijk vloerenzand bestellen in zowel een bigbag als 25 kg zakken. U gebruikt dit type zand om vloeren te maken, zoals bijvoorbeeld een betonvloer.

Gewicht
Vanaf € 2,55 € 2,11 ex. btw


Specificaties

Specificaties

Merk Eigen merk
Korrelgrootte 0-8 mm
Levertijd 1-2 werkdagen

Beschrijving

Beschrijving

Daarnaast kan dit type zand ook gebruikt worden om een cementdekvloer te storten bovenop de druklaag van uw vloerconstructie.

De cementdekvloer zorgt voor een finale afwerking, waarop u daarna de eindvloer kunt leggen, zoals bijvoorbeeld pvc, laminaat, parket, tapijt en tegels.

Het voordeel van dit fijne zand is dat een zandcement dekvloer ook reikt tot moeilijk bereikbare delen van een vloer, zoals de hoeken. Vloerzand is een groffe industriezand dat wordt gebruikt in vloermortels.

Specificaties van het vloerenzand

Bigbag vloerenzand 1m3
  • Korrelgrootte: ca. 0-4mm
  • Ongeveer 1500-1600kg
Eigen merk vloerenzand 25kg
  • Korrelgrootte: ca. 0 - 8 mm
  • Ongeveer 25 kg

Er zijn twee soorten vloerenzand verkrijgbaar, namelijk:

  • Vloerzand 0-4 (korrelgrootte van 0-4 mm) geschikt voor onder andere cementdekvloeren tot 4 cm dik worden gestort.
  • Betonvloerzand 0-5 (korrelgrootte van 0-5 mm) geschikt voor onder andere betonvloeren. Aanvullen met grind 4-32 mm of grind 8-16 mm voor het mengen van de betonmortel.
Bent u speciaal op zoek naar een type vloerenzand? Dan graag vooraf aangeven. Wanneer wij uit uw bestelling kunnen constateren dat het om een bepaald type gaat dan zorgen wij dat u de juiste soort krijgt. Beiden zijn geschikt voor betonmortel en cementdekvloermortel. 

Verhouding voor cementdekvloer

4 delen vloerzand en 1 deel cement

Verhouding voor betonmortel

1 deel cement, 2 delen vloerzand en 3 delen grind 4-32 of 8-16


TIP: Wij adviseren om kleine hoeveelheden tegelijkertijd aan te maken. Zo voorkomt u dat de vloerenzand mortel te snel droogt. Voeg steeds kleine delen water toe om beton te maken en zorg dat dit goed met elkaar vermengd wordt.

Ineens een grote hoeveelheid water zorgt voor grote stukken, waardoor het mengen langer duurt. Het cement en water wordt snel met elkaar vermengd vanwege de grootte van de grondstoffen.

TIP 2: Lege bigbag over? Deze kunt u ook gebruiken voor verbouwingen om afval in te deponeren, of bijvoorbeeld uw groenafval in te storten. Nét zo handig! Wij nemen geen bigbags retour!


Vaak samen gekocht (2)

Vaak samen gekocht (2)