15 december 2022
155 keer gelezen
Gipsplaten: een handige oplossing om isolatiemateriaal efficiënt en strak af te werken.

Gipsplaten: een handige oplossing om isolatiemateriaal efficiënt en strak af te werken.

De gipsplaat voor elke afwerking

Een gipsplaat is een economisch aantrekkelijk en gemakkelijk te installeren bouwmateriaal dat geschikt is om kamers snel en efficiënt in te delen. Het wordt vaak gebruikt om ruimtes in te delen in commerciële gebouwen, zoals scholen en kantoorgebouwen. Het is ook een populair materiaal voor woningrenovaties, omdat het snel en gemakkelijk kan worden geïnstalleerd. Een gipslaat is gemakkelijk te installeren, lichtgewicht en duurzaam. Het is ook een zeer kosteneffectief bouwmateriaal. Drywall is gemaakt van gips tussen twee vellen zwaar papier of glasvezel. Het kan worden geschilderd of behangen, en het wordt vaak gebruikt als basis voor andere materialen, zoals keramische tegels. Gebruik altijd voorstrijkmiddel voor een goede hechting zoals onder andere Eurocol voor zowel gipsplaten als stucplaten.

Alternatieven voor een houten of bakstenen muur

Gipsplaten (of drywall) is een betaalbaar alternatief voor houten of bakstenen muren. Het kan ook worden gebruikt in vochtige ruimtes omdat het geen water en schimmel absorbeert zoals andere bouwmaterialen doen. Gipsplaat is een bouwmateriaal van papier en gips. Het wordt gebruikt als scheidingswand in huizen, kantoren en commerciële gebouwen. Drywall biedt een economische manier om kamers snel, gemakkelijk en effectief te verdelen.

Een leuk weetje: waar komt de gipsplaat oorspronkelijk vandaan?

De gipsplaat is een bouwmateriaal dat wordt gebruikt voor binnenmuren en plafonds. Het is gemaakt van gips tussen twee lagen papier, die kunnen worden afgewerkt met verf of behang. Drywall werd ontwikkeld in de jaren 1920 als een alternatief voor traditionele gips of lath-and-plaster muren. Het eerste gipsproduct heette "Durock" en werd in 1924 door de National Gypsum Company geproduceerd.

Leverbare varianten via Online-Bouwmaterialen.nl

In onze webshop zijn meerdere gisplaat varianten te verkrijgen: stucplaten voor het strak afwerken van een gestucte wand, maar ook plafondplaten, reguliere gipsplaten of hydrogipsplaten voor vochtige ruimtes.

De gipsplaten zijn te verkrijgen in RK, AK en 4xAK. Meer informatie over de verschillen tussen de varianten kunt u op de pagina van gipsplaten vinden. Hier vindt u ook allerlei toebehoren voor het eenvoudig bouwen van een scheidingswand of voorzetwand.