Wienerberger gevelsteen

Wienerberger gevelsteen
ACTIE

Wienerberger Gevelsteen

Hoogte
0,90 0,74 ex. btw
1-2 werkdagen

Meer dan 1000 stuks 2% extra korting

Specificaties

Specificaties

Merk Wienerberger
Lengte 210 mm
Breedte 100 mm
Hoogte 50 mm
Kleur Rood
Formaat Waalformaat
Steen vorm Handvorm
Stuks per m2 75
Levertijd 1-2 werkdagen
Vragen over dit product?
Klik hier voor contact met de klantenservice

Beschrijving

Beschrijving

Hoogwaardige gevelstenen bij Online-Bouwmaterialen.nl

Wienerberger gevelstenen kopen? Bestel voordelig en snel gevelstenen van Wienerberger uit onze shop met verschillende formaten en kleuren. Gevelstenen zijn cruciaal bij het plaatsen van een aanbouw op bestaande bouw, bij nieuwbouw en renovatie. Een mooi afgewerkt huis, een strakke gevel dat sfeer en karakter uitstraalt. Gevelstenen zijn essentieel voor duurzaamheid van uw gevel. Bij Online-bouwmaterialen.nl bieden we gevelstenen aan van hoogwaardige kwaliteit van verschillende merken: kloosterwaard basics in vele kleuren: zowel in vormbak als waalformaat. Ditzelfde geldt voor populaire gevelstenen van Wienerberger.

Een baksteen met een Nederlands karakter

U kunt bij Online-bouwmaterialen.nl voordelig de gevelsteen kopen waarnaar u op zoek bent. Ons assortiment bestaat uit bakstenen dat gebruikt dat duurzaamheid en grondstoffen van hoge kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan. Met de bakstenen uit ons shop kiest u voor het duurzame product met karakter uit Nederlandse fabriek. Uw gebouw krijgt hierbij de uitstraling van een strakke gevel, dat zeker toonbaar is als visitekaartje. Bij nieuwbouwwoningen wordt veelal gebruik gemaakt van merken zoals Kloosterwaard en Wienerberger, maar ook Rijswaard en andere merken zijn van de beste kwaliteit stenen.

Voor een aanbouw, uitbouw, maar ook complete woningbouw zijn onze gevelstenen geschikt. De prijs van de gevelsteen is afhankelijk van het type, hoeveelheid en het merk.

Hoe weet ik welke bakstenen er gebruikt zijn bij een bestaande bouw?

Wanneer u voor renovatie gaat, of een uitbouw wil plaatsen, dan adviseren wij altijd om de afmeting te controleren, maar ook de kleur. Indien u twijfelt kunnen wij altijd kijken of een vestiging bij u in de buurt deze steen op voorraad heeft zodat u zeker weet dat u de juiste steen heeft. Een gebouw renoveren waarbij de juiste stenen past is vaak lastig om op afstand te bekijken. Een keramische gevelsteen waalformaat steen kunnen de volgende afmetingen hebben, hieronder een toelichting hierop:

  • DF (dikformaat, afmeting 210x100x65mm)
  • HF (Hilversumformaat, afmeting 240x90x40mm)
  • M50 (Moduul 50, afmeting 190x90x50mm)
  • Reno (renova formaat 210x100x55mm)
  • VF (vechtformaat, afmeting 210x100x40mm)
  • WF (baksteen waalformaat, afmeting 210x100x50mm)
  • zero (gevelsteen waalformaat, afmeting 204x100x50mm)

LET OP De afbeeldingen en kleuren kunnen afwijken met de daadwerkelijke stenen. Wij kunnen eventueel altijd een folder toezenden waarbij de kleurstellingen van zowel Wienerberger baksteen als de Kloosterwaard (basics) metselstenen zijn weergegeven. 

Onder deze afmetingen zijn ook zogeheten verschijningsvormen dat hierbij past, namelijk handvorm, strengpers, vormbak en Wasserstrich. Deze productieprocessen zijn verschillende baksteenstructuren, dat erop wijst op welke manier de klei in vorm of mal wordt geperst. Vormbak waalformaat is een van de meest populaire bakstenen bij nieuwbouw woningen.

Een volledig assortiment: zorgeloos bouwen

Als aanvullende producten biedt Online-Bouwmaterialen.nl (online bouwmarkt) ook nog eens raamdorpels aan van zowel Wienerberger als Kloosterwaard basics. Deze stijl kunt u dan doortrekken bij uw woning, maar ook bestrating en daken (zoals dakpannen) kunt u bij onze online bouwmarkt bestellen indien gewenst. Bestel ook direct bouwmaterialen en gereedschap voor het maken van beton en metselspecie. Over het maken van metselspecie hebben we ook een blog gemaakt om u op weg te helpen met de juiste verhoudingen.

Kloosterwaard basics zijn eveneens te verkrijgen, net zoals de Wienerberger metselstenen, in diverse kleurstellingen. De meest populaire kleuren zijn voor de gevelsteen rood - bruin genuanceerd, gevelsteen rood. De gevelstenen die wij kunnen aanbieden zijn te verkrijgen met en zonder reliëf. Dat houdt in dat de baksteen of helemaal glad is, of dat er een structuur in verwerkt is. Wienerberger stenen zijn populair in de bouw, maar ook andere merken zijn van hoogwaardige kwaliteit!

Wat is het verschil tussen handvorm en vormbak gevelstenen?

Een veel gestelde vraag is het verschil tussen vormbak en handvorm. Eigenlijk heel simpel: bij de handvorm metselsteen wordt deze handmatig in een houten mal gedrukt voor metselstenen. De bovenzijde wordt afgestreken en voor het bakproces afgedekt met een stalen droogplaat. Nadat deze helemaal vlak is, wordt de klei (ongebakken steen of vormeling) uit de mal gehaald. Het grootste verschil is dat de handvorm steen grofweg een maatspreiding heeft en daarom wordt deze type steen voornamelijk gebruikt voor restauratie. Deze steen heeft een structuur (met plooi/nerf) in de steen.

De vormbak is een veelgebruikte steen dat tegenwoordig voor de bouw wordt gebruikt. Deze vorm van gevelstenen wordt machinaal geproduceerd en daardoor heeft deze een regelmatig (strak) oppervlak, oftewel met als resultaat een gladde baksteen. Een voorbeeld van dit type baksteen is ook wel de Wienerberger Terca Erlecom.


Vaak samen gekocht (9)

Vaak samen gekocht (9)

Metselzand 0-2mm
Vanaf 2,35
Adviesprijs 2,70
ACTIE
Enci Metselcement
10,80
Adviesprijs 12,42
ACTIE
Eigen merk metselcement
9,95
Adviesprijs 11,44
ACTIE
Voegzand licht 0-1mm
Vanaf 4,10
Adviesprijs 4,72
ACTIE
Beamix voegmortel
Vanaf 18,15
Adviesprijs 20,87
ACTIE
Isover Mupan Ultra XS 1200x800x131mm
198,15
Adviesprijs 227,87
ACTIE
Gyproc Express snelgips 25kg
19,95
Adviesprijs 22,94
ACTIE
Brander Crystal spuitpleister 25kg
29,35
Adviesprijs 33,75
ACTIE
Eigen merk voegmortel 25kg
Vanaf 15,25
Adviesprijs 17,54
ACTIE