27 januari 2023
143 keer gelezen
Het plaatsen en aanleggen van een Fermacell Estrich vloer

Het plaatsen en aanleggen van een Fermacell Estrich vloer

Deze vloer is gemaakt van gipsvezelplaten en is zeer sterk en duurzaam. In dit blogpost zullen we uitleggen hoe u een Fermacell Estrich vloer kunt aanleggen in uw huis.

Het aanleggen van Fermacell Estrich, het stappenplan

Stap 1: Voorbereiding

Voordat u begint met het aanleggen van de Fermacell Estrich vloer, moet u eerst de ondergrond voorbereiden. Dit betekent dat u de vloer moet egaliseren en ontdoen van eventuele oneffenheden of verontreinigingen. Gebruik hiervoor een vlakstellingmortel of een zelfnivellerende vloer. Zorg ervoor dat de ondergrond schoon en droog is alvorens u begint met het plaatsen van de Fermacell Estrich platen.

Stap 2: Aanleggen van de platen

Nadat de ondergrond is voorbereid, kunt u beginnen met het aanleggen van de Fermacell Estrich platen. De platen zijn beschikbaar in verschillende maten en diktes, zorg dat u de juiste maat en dikte gebruikt voor uw project. Leg de platen op de ondergrond en druk ze goed aan. Zorg ervoor dat de platen goed op elkaar aansluiten en dat er geen gaten of oneffenheden ontstaan.

Stap 3: Afwerken

Nadat de platen zijn gelegd, moet u de naden tussen de platen afwerken. Gebruik hiervoor een gipsvezelband en een gipsvezelkit. Deze kit moet worden aangebracht in de naden tussen de platen en vervolgens gladgestreken worden. Wacht tot de kit is uitgehard voordat u verder gaat met de volgende stap.

Stap 4: Afwerking

Nadat de kit is uitgehard, kunt u de vloer afwerken met een geschikte afwerkingslaag. Dit kan bijvoorbeeld een lak, verf of tegel zijn. Zorg ervoor dat de afwerkingslaag geschikt is voor gebruik op gipsvezelplaten. Laat de afwerkingslaag drogen volgens de aanwijzingen van de fabrikant.