TIJDELIJKE KORTING gebruik kortingscode HERFST22
6 oktober 2022
351 keer gelezen
Alles wat u moet weten over stucloper en afdekfolie

Alles wat u moet weten over stucloper en afdekfolie

De trap beschermen

U kunt de trap op verschillende manieren afdekken, maar een van de meest veilige varianten is de zelfklevende stucloper. Deze vormt zich en kleeft aan de trap zelf. Een van de meest veilige stuclopers omdat deze ook niet glad is. Voor voorgevormde materialen (zoals de trap) is het handig om afdekvlies normaal of zelfklevend te gebruiken, wat tevens ook extra sterk is om af te dekken. Daarbij is ook belangrijk om te vermelden dat bij werkzaamheden normale stucloper kan scheuren bij veelvuldig gebruik en beschadigingen. Het kan natuurlijk wel, maar bij langdurige werkzaamheden kunt u beter investeren in afdekfolie dat kleeft.

Vloerbescherming en grote oppervlakken

Hiervoor kunt u andere stuclopers voor gebruiken als vloerbescherming, zoals bijvoorbeeld de primacover bruin/wit of perfect cover. Deze heeft een bruine en witte kant, waarbij de tweedelige lagen uw (houten)vloer beschermen tegen vocht. Dit heeft een PE-laag en een kartonnen laag. De stucloper kunt u verlengen of aan elkaar plakken met simpele folietape.

Voor gevoelige ondergronden en verwerking van soorten sierpleister (of wanneer u gaat pleisteren of werken met sierpleister), dan kunt u beter de zware kwaliteit stucloper gebruiken. Deze is te herkennen aan de zwart/grijze kleur. Vaak gebruikt door schilders en stukadoors.

Het kan namelijk gebeuren dat bij het sierpleister aanbrengen spatten op de vloer terecht komen. Om dit te voorkomen gebruikt u de stucloper op rol (in meerdere maten te verkrijgen, maar de meest gebruikte is de 50 meter). Als u de ruimte heeft voorzien van een beschermlaag op de grond, kunt u zonder problemen uw muren en plafonds (laten) voorzien van allerlei soorten stucwerk.

Tevens kunt u bij Online-Bouwmaterialen.nl alle benodigdheden verkrijgen voor al uw stucwerkmaterialen: van Knauf, tot aan gereedschap, mixers, emmers enzovoorts! Voor het afwerken van gestucte muren, kunt u schuurpapier gebruiken om perfect gladde muren te krijgen.

Verbruik van sierpleister en pleisterwerk

Het verbruik van (sier)pleister is afhankelijk van de korrel dikte, maar ook van de dikte van de laag. Deze eigenschappen kunt u terugvinden op de pagina van het product zelf, of het leveranciersblad. Per m2 is berekend hoeveel kg u van het product verbruikt.

Uiteraard kunt u ook uw muren en plafonds laten stucen: voor de bescherming van uw eigendommen tijdens de verbouwing kunt u ook terecht bij ons: van afdekfolie, stucloper, tot aan stofdeur.

Gerelateerde producten (10)

Gerelateerde producten (10)

Stucloper rol
Vanaf 41,80
Adviesprijs 48,07
ACTIE
PrimaCover Standard zelfklevend afdekvlies
Vanaf 43,85
Adviesprijs 50,43
ACTIE
Stucfolie 2000x0,007mm rol 100 meter
14,25
Adviesprijs 16,39
ACTIE
Afdekfolie transparant
Vanaf 2,10
Adviesprijs 2,42
ACTIE