VBI funderingsbekisting hoekelement

VBI funderingsbekisting hoekelement
ACTIE

VBI PS funderingsbekisting is verkrijgbaar in verschillende maten met bijpassende artikelen. Deze is verkrijgbaar met een lengte van 1200 mm in verschillende afmetingen (300x400 mm, 350x400mm en 350x500mm).

Lengte
Breedte
Hoogte
Vanaf 33,80 Per stuk 27,93 ex. btw

Specificaties

Specificaties

Merk VBI
Lengte 1200 mm
Buitenwerkse maat 600x600 mm
Besteleenheid Per stuk
Verwerkingsvoorschrift Download
Handleiding Download
Vragen over dit product?
Klik hier voor contact met de klantenservice

Beschrijving

Beschrijving

VBI funderingsbekisting en toebehoren mét handige tips!

Voor het plaatsen van hoekverbindingen kunt u VBI funderingsbekisting hoeken gebruiken. Deze dienen dezelfde maat te hebben als de rest van de funderingsbekisting. U kunt doordat het materiaal van EPS (geëpandeerd polystyreenschuim) gemaakt is, dit makkelijk op maat zagen.

De VBI PS-funderingsbekisting, vervaardigd van EPS (geëxpandeerd polystyreenschuim) is geschikt als blijvende bekisting voor funderingsbalken bij paalfunderingen in woning- en utiliteitsbouw. De bekisting heeft isolerende eigenschappen en beperkt koudebruggen in de aansluiting met begane grondvloeren.

De hoek wordt geleverd als 2 losse elementen die tegen elkaar geplaatst dienen te worden in het werk. De buitenwerkse maat van het hoekelement is 600x600mm, de binnenhoek is afhankelijk van de maat (breedte) kist.

Bewerken of inkorten van VBI funderingsbekisting(hoeken)

Zorg tijdens het zagen of snijden voor een goede afzuiging. Zo kunt u precies werken en heeft u de exacte maat die u nodig heeft.
TIP 1: De hoeken moeten dezelfde maat als de rest van de funderingsbekisting hebben.
TIP 2: Dit geldt ook voor de wapeningskorven! Als u weet welke uitsparingen u nodig heeft, dan kunt u dit uit het materiaal zagen/snijden.

VBI funderingsbekisting is gemakkelijker te verwerken dan traditionele funderingsbekisting. Stichting Arbouw (ARBO-dienst waarbij gezondheid, veiligheid en duurzame inzetbaarheid in de bouw te bevorderen) raadt deze funderingsbekisting van EPS aan vanwege de gebruiksvriendelijkheid.

Gebruik van VBI en ARBO

De VBI PS-funderingsbekisting (gemaakt uit EPS) is geschikt als permanente bekisting voor funderingsbalken bij paalfunderingen in woning- en utiliteitsbouw. Door het gebruik van de grondstoffen uit EPS heeft dit een isolerende eigenschap en zorgt voor beperking in koudebruggen in aansluiting met de begane grond.

De lichtgewicht funderingsbekisting is namelijk gemakkelijk te verwerken en ARBO vriendelijk. Een andere EPS bekisting als alternatief is de Isobouw eps powerkist XL (driedelig systeem): deze bestaat uit een isobouw bovenbeugel, isobouw zijwand en bodemplaat. Bekijk voor meer informatie op de Isobouw powerkist.

De U- vormige EPS systemen zijn daardoor snel in elkaar te zetten en ook nog eens een stukken gebruiksvriendelijker dan de traditionele of U-vormige funderingsbekisting.

Bewerken of inkorten van VBI funderingsbekisting(hoeken)

Zorg tijdens het zagen of snijden voor een goede afzuiging. Zo kunt u precies werken en heeft u de exacte maat die u nodig heeft. De hoeken moeten dezelfde maat als de rest van de funderingsbekisting hebben. Als u weet welke uitsparingen u nodig heeft, dan kunt u dit uit het materiaal zagen/snijden.

Hoe plaatst u een VBI PS funderingsbekisting?

  1. Stel de onderbeugels langs een metselkoord op de juiste hoogte (hart-op-hart afstand ongeveer 100 cm per onderbeugel)
  2. Zorg dat het zandbed op beugelhoogte is geegaliseerd voor een gelijkmatige verdeling
  3. Plaats de EPS funderingsbekistingelementen en hoeken langs de houten regels (50x75 mm bruto maat, 45x70 mm netto maat)
  4. U kunt daarna de wapeningskorven vastzetten met haarspelden en koppelstaven op de reeds afgestelde funderingsbekisting
  5. Wanneer u uitsparingen in de fundering wilt maken, dient u kunststof (mantel)pijpen te gebruiken. Daarna moet u de bovenbeugels aanbrengen (hart-op-hart afstand is ongeveer 60 cm per bovenbeugel)
  6. Zorg voor klampen. Dat wil zeggen: een schuine hoekverbinding maken van houten regels bij de hoekaansluitingen (funderingsbekisting hoeken). Dit om te voorkomen dat de hoekstukken stevig komen vast te zitten wanneer u beton stort. Deze behoeft geen aanvulling met zand.
  7. Hierna kunt u het beton storten voor een stevige fundering!

Vaak samen gekocht (14)

Vaak samen gekocht (14)

VBI funderingsbekisting
Vanaf 33,40
Adviesprijs 38,41
ACTIE
VBI onderbeugel
3,05
Adviesprijs 3,51
ACTIE
VBI bovenbeugel
2,40
Adviesprijs 2,76
ACTIE
Grind 8-16mm
Vanaf 4,15
Adviesprijs 4,77
ACTIE
BigBag Grindzand 1m3
119,50
Adviesprijs 137,43
ACTIE
Bouwstaalmat 3x2m
Vanaf 26,95
Adviesprijs 30,99
ACTIE
Bouwstaalstaaf betonijzer
Vanaf 2,95
Adviesprijs 3,39
ACTIE
Vlechtdraad rol 5kg
26,90
Adviesprijs 30,94
ACTIE
Enci Portlandcement
9,10
Adviesprijs 10,47
ACTIE
Eigen merk Portland cement
8,75
Adviesprijs 10,06
ACTIE
Wapeningskorf type bajonet
85,30
Adviesprijs 98,10
ACTIE
Wapeningskorf type kop
85,30
Adviesprijs 98,10
ACTIE
Wapeningskorf type open
85,30
Adviesprijs 98,10
ACTIE