Eurocol 686 Supercol Pastategellijm 18kg

Eurocol 686 Supercol Pastategellijm 18kg
ACTIE

Tegelijm voor wand- en vloertegels op vormvaste ondergronden.

54,05 44,67 ex. btw
1-2 werkdagen

Specificaties

Specificaties

Merk Eurocol
Type Pastategellijm
Productsoort Eurocol 686
Gewicht 18 kg
Kleur Beige
Levertijd 1-2 werkdagen
Handleiding Download
Vragen over dit product?
Klik hier voor contact met de klantenservice

Beschrijving

Beschrijving

Eurocol pasta-tegellijm: kant-en-klare tegellijm voor wand- en vloertegels

Tegelijm voor wand- en vloertegels op vormvaste ondergronden. Voor het verlijmen van wand- en vloertegels, mozaiek. Na droging is 686 Supercol vochtbestendig en daarom ook zeer geschikt voor toepassing in de zgn. "natte ruimten". Onder water (zwembassins) kan de lijm niet worden toegepast. Tevens geschikt voor donker natuursteen, bouw- en isolatieplaat.

Onder vormvaste ondergronden wordt verstaan: cementgebonden ondergrond, gipsgebonden ondergrond, (WEDI) bouwplaat en bestaand tegelwerk voor tegel-over-tegel.

Productvoordelen

  • Gunstig verbruik
  • Vochtbestendig
  • Vanaf 0° C verwerkbaar
  • Elastisch
  • Hoge aanvangskleefkracht

Elastische en flexibele pastalijm

De Eurocol 686 heeft een hoge aanvangskleefkracht en een voordelig verbruik. Uitermate geschikt voor verlijming van keramische vloer- en wandtegels op nagenoeg elke wand en ondergrond. Deze lijm is vochtbestendig en geurarm. Voordat u tegels gaat verlijmen, is het belangrijk om eerst primer toe te passen voor de goede hechting. Verbruik is ongeveer 1,2 kg per m2, afhankelijk van dikte van lijmvlak: vlakheid is bepalend voor de keuze van de vertanding van de lijmkam (bij ietwat hogere ongelijkheid kunt u beter een groffere vertanding gebruiken. Bij lichte oneffenheden kunt u prima een fijne vertanding van de lijmkam gebruiken). Minimale lijmcontactvlak is minstens 60% verdeeld over de achterkant van de tegel.

Nadat de lijm gedroogd is, na een tussenperiode van ongeveer 24 tot 48 uur (afhankelijk van de dikte van de lijm), de tegels afvoegen: bij voorkeur een voegmiddel van Eurocol. Deze is verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Welke vertanding van de lijmkammen heb ik nodig?

* Voor grotere tegels gebruikt u vertanding nummer 12 (6x6mm): hierbij is het verbruik ongeveer 2,5kg per m2.
* Voor kleinere formaat tegels gebruikt u vertanding nummer 19 (4x4mm): hierbij is het gebruik ongeveer 1,8 kg per m2

Het gebruik van tegellijm: welke is geschikt?

Wij hebben speciaal voor u een pagina samengesteld met alle informatie die u mogelijk nodig heeft over de tegellijm. In deze blog kunt u zien welk soort lijm geschikt is voor uw klus. Voor vragen, stuur ons even een bericht.